Yarım Asırdır, Bakıra Çekiçle Hayat Bulduruyor

Türkiye'nin tek bakır rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, küçük atölyesinde büyük işler çıkarıyor. Taşdemir yeni çalışmasında zor bir adıma daha attı

Yarım Asırdır, Bakıra Çekiçle Hayat Bulduruyor

Türkiye'nin tek bakır rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, unutulmaya yüz tutmuş mesleğini yarım asırdır sürdürüyor.

TAŞDEMİR: DÜNYANIN EN ZOR ÇALIŞMASI

Harun Taşdemir, “3 boyutlu rölyef yapıyorum. Dünyada eşi emsali görüşmemiş bir çalışma bu. Bir sanat çalışması. Tespih tanelerini bile tek tek işliyorum. Yaprak levha bakırdan heykel yapmak dünyanın en zor çalışması. Yani şunu pirinçten yaparsınız, döküm yaparsınız, başka bir alaşımdan yaparsınız ama böyle levha bakırı çekiçlerle döverek tersinden ve yüz tarafından bu hale getirmek dünyanın en zor çalışması” ifadelerini kullandı.

TAŞDEMİR: YAPTIĞIM ÇİZİMİ BAKIRIN ÜZERİNE AKSETTİRİYORUM

2'si yurt dışında 24 sergi açan, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı tabloları hediye eden Taşdemir, “Şöyle bir çalışma bu rölyef; 3 boyutu değil de kabartma daha yüksek bir kabartma olarak böyle bir figür çalışıyorum. ‘Yemenci, yanında eskici onun yanında muhabbete gelmiş bir dostu. Bunu bakırın üzerine adapte edeceğim. Şu anda yaptığım çizimi bakırın üzerine aksettiriyorum” şeklinde konuştu.

TAŞDEMİR: FORMUNA UYGUN OLARAK DÖVECEĞİZ

Rölyef Sanatçısı Harun Taşdemir, “Zımbalarla o çizdiğim çizgilerin üzerinden ‘tık tık vurma yöntemiyle’ zımbalama çalışması yapacağız. Onun neticesinde alttaki bakırımızın arka yüzeyine bu çalışmanın görüntüsünü aksettirmiş olacağız. Bu defa tersinden değişik aparatlarla değişik uçlu çekiçlerle ahşap çekiçlerle, demir çekiçlerle bunu döveceğiz. Formuna uygun olarak döveceğiz. Öyle gelişi güzel dövdünüz mü olmaz. İlle de formuna uygun döveceksiniz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Suat
Suat - 2 yıl Önce

Harun bey dünya formunda bir sanatçıdır, Elazığda böyle dünya çapında bir sanatçının olması şehir adına gurur vericidir. Bu sanat eserlerini dünyaya tanıtmamız lazım, kültür müdürlüğümüzün duruma dahil olması gerekir,dünya çapında tek olan sanatçımıza sahip çıkalım, kendisine sağlıklı uzun ömürler dilerim

gmg23
gmg23 - 2 yıl Önce

FİYAT SORULDUĞUNDA DALGA GEÇER GİBİ BİR ÜSLUBU VAR NASILSA BU ALAMAZ GİBİ. YAKIŞMAYAN BİR TAVRI VAR İNSANLARA KARŞI

elazığ
elazığ - 2 yıl Önce

Fiyat Sorma konusunda bende katılıyorum arkadaşa. Sanatçılık ok ama fiyat yada başka birşey sorulduğunda tavır kötü.

SIRADAKİ HABER

banner137