Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı medya gurubumuzu ziyaret ederek Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ile bir araya geldi.

Başkan Yaşlı, Kanal Fırat’ın Elazığ’a değer kattığını ifade etti.

YAŞLI: KANAL FIRAT İLİMİZE ULUSAL ANLAMDA DEĞER KATAN GÜZEL BİR TELEVİZYONUMUZ

Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı, “Beni ağırladığınız ve kabul ettiğiniz için Kanal Fırat ailesine çok çok teşekkür ediyorum. Bugün ki programlarımız genelde genel anlamda yerel basında oldu. Bu anlamda ilk sizi ziyaret etmek istedik. Kanal Fırat ilimize ulusal anlamda değer katan güzel bir televizyonumuz. Elazığ’ın sesi olmak yolunda çok atılımsal adımları var. Bunun yanında çok kaliteli bir stüdyonuz, ekibiniz, çalışma arkadaşlarınız mevcut. Bizlerde ilçe belediye başkanları olarak yapmış olduğumuz vizyon çalışmalarını sizlerin sayesinde en azından hem ilimize hem de ilçemize ve devamında ulusala bir şekilde aktarmaya çalışıyoruz sizin sayenizde. Bu anlamda öncelikle sizin çok büyük bir yükünüz var. Özellikle de hem depremi çok ağır yaşayan bir ilimiz pandemi üstüne geçirmiş olan yani bir taşta iki kere vurulan kuş misali ağır yaralar almış ilimize sizin sayenizde birçok noktada yukarıdan belli yatırımlarda gelmiş. Ve bunu da kimse göz ardı etmiyordur. Bunun bilincinde kanallarımız ulusal anlamda bir yere gidebilmesi için yerelden geçmesi gerekiyor. Kanal Fırat ailesi de bunu çok iyi başaran bir örnek. Bunun dışında tekrar misafir ettiğiniz için ve ağırladığınız için sizlere ve ailenize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAŞLI: BİZ BU BORÇLARI ÖDEDİK

Başkan Başaran Yaşlı, “Biz de bir enkaza yakın bir belediye aldık. Ben hep söylüyorum; biz sıfırda değildik. Sıfıra gelmem için eksilerden çıkmam gerekiyordu benim o dönem. Birçok problem vardı. İçme suyu hattında problem vardı. Yerel anlamda altyapısı çok düşüktü. Gelişme anlamında yapısal olarak zor şartlara rağmen elinde bir borç vardı. Biz bu borçları ödedik, alt yapılarını bitirdik, içme suyu hatlarını yeniledik. İkinci dönemle beraber çok amaçlı salonlar, sokak güzelleştirme çalışmaları, toplu konutlar, kesinlikle içme su hattı bitmiş oldu. Bu ilk başladığımız projeydi. Çocuk parkları, oyun grupları, yeşil alanlar, ağaç ekimleri, çehre ile beraber vizyonda değişiyor. Bunu görmüş olmanız, bizim yapmış olmamız; bizim yapmamızın haricinde sizin bunu lanse etmeniz çok daha farklı. Sonuçta sözde değil özde çalışmalarımız var. Siz de bunları bir şekilde halka sunuyorsunuz, servis yapıyorsunuz. Bu anlamda tekrar teşekkür etmekte fayda görüyorum” şeklinde konuştu.