Yaşlı insanların sorunlarına dikkat çekmek ve genç bireylerin yaşı büyük insanlara olan saygı ve sevgilerinin bilincinde olmasını sağlamak amacıyla 18 – 24 Mart arası Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutlanıyor.

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında; Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de medya temsilcilerini Gazi Huzur Evi’nde ağırladı.

KENÇ: KALİTELİ YAŞAM GEÇİRMELERİ ADINA BURADA MÜCADELE EDİYORUZ

Basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirilen kahvaltılı programın ardından açıklama yapan Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, “Gazi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de 96 kişilik ve uğun itibariyle 96 tane büyüğümüz burada misafir. Bunların kaliteli yaşam geçirmeleri adına sadece burada yedirip içirip bakım görevini yaptırmıyoruz. Burada şu anda içinde bulunduğumuz sergi salonu dahil çeşitli spor dallarında özellikle bocce ve diğer spor dallarında da burada faaliyet göstermekteyiz. Hem el işi hocalarımız hem beden eğitimi hocalarımız hem sağlık personelimiz, psiko sosyal servisimiz burada kaliteli yaşam geçirmeleri adına burada mücadele ediyoruz. Buralarda vefanın en güzelini yaşlılarımıza yaşatıyoruz. Çünkü onlar bir ömür bu ülkeye, u millete hizmetler etti, evlatlar yetiştirdi, askerlik yaptı. Bu memlekete hizmet ettiler. Bizde bundan dolayı ömürlerinin bu son dönemindeki yaşlılarımıza kurumlarımızda hak ettikleri saygınlık oranında yaşamlarının sonunu getirmeleri adına mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL