“Yastık Altı Altın Paketi” Nasıl İşleyecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yastık altındaki altınların sisteme kazandırılmasına ilişkin adımları içeren yeni bir ekonomi paketi açıkladı. Peki kuyumcuları da içine alan bu paket nasıl işleyecek.. İşte işin uzmanından yorumlar.

“Yastık Altı Altın Paketi” Nasıl İşleyecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşürülmesine ve yastık altındaki altınların sisteme kazandırılmasına ilişkin adımları da içeren yeni bir ekonomi paketi açıkladı.

Model yastık altı birikimleri finansal sisteme kazandırılmasın hedefliyor.

Fiziki altın teslim noktaları bankalar, platformalar ve kuyumcular olacak. Altın rafinerileri, Takasbank, Borsa İstanbul ve Darphane, bu sistemin paydaşları olacak ve bankalarla işbirliği yapacak.

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, sistemin üç beş altını olanlar için değil, daha fazla altını olanlar için düşünülmüş olduğunu kaydetti.

İlde bir kuyumcu yapıyordu, tutar mı bu sistem bizde istiyoruz. Bizim konuştuklarımız bu sisteme kolumda aklsın burada amaç büyük altını olanları Sistem 1 Mart'tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere, 2022 yılında da bin 500'ün üzerinde kuyumcuyu kapsayacak.

Açıklanan paket vatandaş için henüz cazip gelmiyor.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2022, 18:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Palulu23
Palulu23 - 2 yıl Önce

Daha bu iyi günlerimiz devlet altinlarada göz dikti akıllı insan anlar ne olduğunu

Vatandaşın biri
Vatandaşın biri - 2 yıl Önce

Elazığ daki kuyumcular alis- satış arası çok fark koyuyor yetkililerin buna el atması gerekiyor

SIRADAKİ HABER

banner137