Önce Dubaili ardından Katarlı yatırımcılar, Elazığ’a geldi, incelemelerde bulundu.

Yatırımcıların Elazığ’a gelmesini değerlendiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’ın cazibe merkezi haline gelmesi için önemli adımlar atıldığını söyledi ve gayretlerinden dolayı Vali Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür etti.

“YATIRIMCILARIN ELAZIĞ’A GELMESİNİ ÖNEMSİYORUM”

Milletvekili Açıkkapı yaptığı açıklamada, yatırımcıların Elazığ’a gelmesini, Elazığ’ın bir cazibe merkezi şehir haline gelmesi yönünde atılmış adımları önemsediklerini söyleyerek, “Elazığ hem ulaşım imkanları ile hem ulaştırma yönünden üretilecek ürünlerin pazarlanması ve ya gelecek insanların buraya rahatlıkla gelebilecekleri önemli. Çok önemli alt yapılara sahip bir şehir” dedi.

“ELAZIĞ, BACASIZ SANAYİ DEDİĞİMİZ TURİZM İMKANLARINA SAHİP”

“Elazığ, bacasız sanayi dediğimiz turizm imkanlarına sahip” ifadelerini kullanan Açıkkapı, yatırımcıların Elazığ’ı tercih etmeleri için birçok sebeplerinin olduğunu belirtti.

Açıkkapı sözlerine şöyle devam etti: “Bir havalimanımızın olması önemli. İkinci pistin yapılacağının gündemde olması havalimanımızı daha cazip hale getirecek. Demiryollarının buradan geçmesi, özellikle Doğu’ya, Güney’e, Batı’ya açılan kapılarımızın otoyol standartlarında, duble yollarla çevrili olması, bizim fiziki alt yapı olarak, şehir olarak buna şu anda hazır olmamız, üniversitemizin olması, sosyal imkanlarının artmış olması özellikle bacasız sanayi dediğimiz turizm imkanlarına kavuşabilecek potansiyele sahip olması bu yatırımcıların burayı tercih etmesinde önemli rollerdir. Burada bir hakkı da teslim etmek lazım. Sayın valimizin özellikle Karadeniz’de bulunduğu süre içerisinde yapmış olduğu çok önemli işler, hizmetler var. Sayın Valimizin Dubaili şirketlerin buraya gelmesinde önemli bir etkisi var.”

“BURAYA YATIRIM YAPARLARSA FARKLI YATIRIMCILAR İÇİN DE BİR KAPI ARALANACAKTIR”

Elazığ’a bir yatırımın yapılmasının ardından, diğer yatırımcıların da örnek alacağını belirten Milletvekili Açıkkapı, Kıbrıs’ı örnek göstererek, “Bu kardeşlerimiz buraya yatırım yaparsa ben inanıyorum ki diğer farklı yatırımcıların da buraya gelmesi açısından bir kapı aralayacaktır. Bugün Kıbrıs yaklaşık 200, 300 bin nüfuslu bir ülkedir ve orada onlarca üniversite var. Bu üniversiteler Kıbrıs’tan öğrenci almak için, oradaki öğrencilere eğitim, öğretim sunmak için gitmediler. Neticede ona göre hareket etmiş olsalar şimdi hepsinin batmış olması gerekir. Ama o üniversiteler yurt dışından öğrenci oraya çekerek hem Kıbrıs’ın gelişmesine, ekonomisine katma değer sunuyorlar hem de para kazanıyorlar” ifadelerini kullandı.

“YABANCI YATIRIMCILARLA ŞEHİRLERİN KABUKLARINI KIRDIĞINI GÖRMEMİZ GEREKİR”

Yatırımı da yatırımcıyı da önemsediklerini kaydeden AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, “Yerli yatırımcı ve yabancı yatırımcı” bakış açısının yanlış olduğunun altını çizerek, “Elazığ’ın gelişmeye, büyümeye ihtiyacı var. İnsanlarımızın daha güzel işlerde çalışmaya ihtiyacı var. Dolayısıyla bu tür yatırımlar önemlidir ve önemsememiz gerekir. Olayı yerli ya da yabancı yatırımcı destekleme noktasında ziyade yabancı yatırımcılarla ülkelerin kabuklarını kırdığını, şehirlerin kabuklarını kırdığını görmemiz gerekir” şeklinde konuştu.