Uluslararası Bilgi Temelleri Yarışması, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapıldı.

Elazığ’dan yarışmaya katılan ve gururumuz olan Yavuz Kerem Alyamaç, büyük başarı göstererek, dünya ikincisi oldu ve memleketine gümüş madalya ile döndü.

ALYAMAÇ: SIRADAKİ HEDEFİM BİRİNCİ OLMAK

Uluslararası Bilgi Temelleri Yarışmasına uzun bir süre hazırlandığını ve dünya ikinciliği ile yurda geldiğini belirten Yavuz Kerem Alyamaç, “Bilgi yarışmasına İngilizce‘den katıldım. Dünya ikincisi oldum. Bu başarıyı elde etmeme en çok katkı sağlayan ailem ve öğretmenlerimdi. Onların attığı bilgilerle, öğretmenlerimin attığı bilgilerle, ailemle benim kendi bulduğumuz bilgilerle 2 ay boyunca böyle bir çalışma yaptık. İlerideki hedeflerim ise; bu sene dünya ikincisi oldum, seneye de oraya da bu defa ikinci değil, birinci olmak” ifadelerini kullandı.

KESKİN: İNGİLİZCE SEVİYESİ ÇOK GÜZEL OLAN BİR ÖĞRENCİ

Bahçeşehir Koleji İngilizce Öğretmeni Ayşegül Keskin, “Bu sürece çok güzel hazırlandık. İtina ile, özenle hazırlandık. Yavuz Kerem araştırma yapmayı seven bir öğrenci. Zaten bilgi yarışmasının temelinde de araştırma yapmayı seven olmak lazım. İngilizce seviyesi çok güzel olan bir öğrenci. Bize getirdiği bu başarıdan dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ALYAMAÇ: HAYATIN GENÇLER İÇİN SADECE “5 ŞIKTAN İBARET” OLMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEK İSTİYORUM

Yavuz Kerem’in Babası Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç ta, “Oğlumun başarısıyla çok mutlu olduk. İlgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah tüm evlatlarımız tüm yavrularımız bu başarıları elde eder. En büyük temennimiz budur. Şunu istiyoruz; Türkiye’de hayatın gençler için sadece “5 şıktan ibaret” olmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Gençlerin sosyal aktiviteleri içerinde de okula beraber yer almalarını istiyoruz. İnşallah bu temennimiz gerçek olur” dedi.