Elazığ genelinde 5 Temmuz’da başlayan ve 20 Ağustos’ta sona eren 2021 yılı "Yaz Kur’an Kursları"nın ardından final programı düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ve İl Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği programa Vali Erkaya Yırık, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Belediye Başkan Vekili Aydın Kara, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İl Müftüsü Selami Aydın, kurs hocaları, kurs öğrencileri ile birlikte veliler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Sentetik Çim Saha'da gerçekleştirilen program, Kur’an kursu öğrencisi Mert Karaca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AYDIN: KUR’AN KURSLARIMIZ 20 AĞUSTOS İTİBARİYLE SON BULMUŞTUR

Programda konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, “5 Temmuz’da başlayan yaz Kur’an kurslarımız 20 Ağustos itibariyle son bulmuştur. Tabi ki bu son bulma şu anlama gelmesin; ‘camilerimizde sürekli olarak hocalarımız yavrularımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretiyorlar. Okul zamanında dahil çocuklarımız camiye gittiklerinde hocalarımız onlarla ilgileniyor, onlara Allah’ın kitabi Kur’an-ı Kerim’i öğretmeye devam ediyorlar. Yaz Kur’an kursuna gelen çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i öğrendiler. Siyer-i Nebi’yi, peygamberimizin hayatını, İslam’ın güzel ahlakını öğrendiler. Ben bu yavrularımızı camiye gönderen anne babaları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

YIRIK: BENDE BU YOLLARDAN GEÇTİM

Vali Erkaya Yırık da, “Hayatta insan niye yaşar? Mutlu olmak için yaşar. Arkadaşınız sure okudu. ‘Amelen Resulü’ okudu. Ona gidip bakacaksınız ne anlatıyor, manası nedir iyi öğreneceksiniz. Vali amcamız acaba bu yaşlarda neler yaptı diye düşünebilirsiniz. Benimde aslında sizin yaşlarınızda yaptığım şey aynı şeylerdi. Koşmak, oynamak, Kur’an kursuna gitmek, iyi bir çocuk olmak, çevresi tarafından sevilmek, insanları sevmek, anne-babaya hürmet göstermek, onların sözlerini dinlemek, öğretmenlere tabi olmak, onların sözlerini dinlemek. Büyüklerin yaptığı güzel şeyleri örnek alıp yanlış şeyleri ‘aman Allah’ım ben bunları büyüyünce yapmamalıyım’ demeyi öğrendik” şeklinde konuştu.

Programda Kur’an kursu öğrencileri; kurulan şişme oyun parkları, oyun alanları ve canlı sahne gösteri ile birlikte keyifli dakikalar geçirdiler.

Programda Kur’an kursu öğrencilerine Elazığ Belediyesi tarafından ayakkabı ve hikaye kitapları hediye edildi.