Elazığ Belediyesi’nin okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Elazığ Valiliğinin "Elazığ Her Yerde Okuyor" kampanyası ile birlikte hayata geçirdiği "Okur-Yazar Buluşmaları” yazarlarla öğrencileri bir araya getirmeye devam ediyor.

Birincisi Hulusi Sayın Lisesinde gerçekleştirilen ‘Okur-Yazar Buluşmaları’ etkinliğinin ikincisi Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programda Eğitimci-Yazar Bedrettin Keleştimur ile öğrenciler araya geldi.

Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi Yasemin Açık Stüdyosunda gerçekleşen programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Milli Eğitim Şube Metin Özgen, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Okul Müdürü Ali Canpolat, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Ali Canpolat, değişen dünyada değişimin temelinin okumaktan geçtiğini belirterek “Okumak ilim demektir, yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturan, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin her zaman yanında olan Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“OKUMAK SOYLU BİR EYLEMDİR”

Sözlerine “Okumak soylu bir eylemdir” diye başlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Okumadan hiçbir şey olmuyor. Elâzığ dört bin yıllık kadim bir kültürün, medeniyetin, sanatın ve musikinin birleşmiş olduğu bir şehirdir. Dünyada bir kültür şehri, kültürü yaşamına işlemiş olan bir şehir ismi söyleyin derseniz ilk on içinde Elâzığ ismi gelir oraya oturur. Harput medeniyeti dediğimizde birlikte yaşama kültürünün olduğu, sevginin, muhabbetin, saygının, dürüstlüğün, çalışkanlığın ve vatanseverliğin olduğu bir kültürdür. Bu kültür bizim yaşam tarzımızı ortaya koyar. Biz her adım attığımızda adaleti dürüstlüğü vatanseverliği öne alırız. Elazığ'dan yetişen her genç, her insan “Vatan” söz konusu olduğunda “bütün diğer olaylar teferruattır” diyerek vatanı ve bayrağı uğruna canını ortaya koyar. Necip Fazıl Kısakürek'in “Sevinin Mehmedim başlar yüksekte, ölsek de sevinin eve dönsek de” bugünkü Türk askerinin vermiş olduğu mücadeleyi sanki o gün dizelerine koymuş, bugün askerlerimiz kahramanca yurt dışında niçin bu mücadeleyi veriyor. Biz bu okulda huzur içinde okuyalım diye, bu şehirde huzur içinde yaşayalım, bu ülkede huzur içinde yaşayalım diye bu mücadele veriliyor. “Ölsek de sevinin, eve dönsek de” Niçin ölsek de sevinin? Çünkü biz ölürsek şehit oluruz. Ölümün en güzelini tatmış oluruz. Devam ediyor “sanma bu tekerlek kalır tümsekte, bu tekerlek asla tümsekte kalmayacak. Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.”

Konuşmaların ardından Eğitimci-Yazar Bedrettin Keleştimur, öğrencilerin sorularına cevap vererek yazmış olduğu eserler hakkında bilgiler aktardı.

Keleştimur, öğrencilere okumanın her zaman için insanı geliştiren bir olgu olduğunu, okuyan insanların toplumda güzel bir yer edindiğini kaydetti. Program öğrencilerin yazar Keleştimur’a soruları ile son buldu.