Elazığ’da etkili olan sağanak yağış su taşkınına neden oldu.

Etkili sağanak yağış nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi’nde taşan kanalizasyon suları Yazıkonak’ta 6 eve zarar verdi.

Kanalizasyondan taşan sular bodrum kattaki evlerin su basmasına neden oldu.

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı olayın yaşanmasının ardından zarar gören evleri ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, AFAD, sosyal yardımlaşma ve defterdar yetkilileride Yazıkonak’a giderek zarar gören evlerde incelemelerde bulundular.

Yıllardır Organize Sanayi’de biriken suların problem olduğunu belirten Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, su baskınından zarar gören 6 ev sahibinin en kısa sürede zararlarının giderileceğini söyledi.

ÇADIRCI: YAZIKONAK’TA 6 EV SU TAŞKINI NEDENİYLE ZARAR GÖRDÜ

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “ asıl problemimiz yıllardır organize sanayide biriken sular açık kanalda. Açık kanal küçük olduğu için sular taşıp olduğu gibi cadde ve sokaklara gelerek rögar ve kanalizasyonları tıkarak vatandaşların evine doluyor. 6 vatandaşımızın ciddi anlamda zarar gördü, eşyaları kullanılmaz hale geldi. Sayın vali yardımcımız, AFAD il yardımcımız ve defterdarlık buradaydı. Bizzat olayı yerinde inceleyerek vatandaşlarımızın taleplerini dinlediler.” dedi.

Çadırcı, su taşkını probleminin çözülmesi için yetkililerle de görüştüğünü belirtti.

ÇADIRCI: YILLARDIR ORGANİZE SANAYİ’DE BİRİKEN SULAR PROBLEM OLDU

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “ organize sanayide gelen su taşkını konusu yıllardır problem halinde. Sayın valimize bu konu hakkında bilgileri aktardım. Bu konu ile ilgili valimizle ve organize sanayi yönetimimizle ve belediye yönetimi ile bir araya gelerek buranın sorununu kökten çözerek inşallah en yakın zamanda projelendirip sorunu çözeceğiz.” dedi.

Su taşkınından evi zarar gören Şah İsmail Çadırcı, su taşkınlarına bir çözüm bulunması için çağrıda bulundu.

ÇADIRCI: DEPREMDE YIKILMADI ORGANİZEDEN GELEN SU İLE YIKILACAK

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “ Organize sanayiden gelen atık sular basıyor burayı. Her sene aynı şeyi yaşıyoruz ve bu konuda çözüm istiyoruz. Depremde yıkılmadı organizeden gelen su ile yıkılacak burası. Biz çözüm bulunulmasını istiyoruz.” dedi.