Yazın Vazgeçilmezi Kavun ve Karpuzun Adresi Elazığ

Elazığ’da 8 bin 626 dekar alanda 17 bin 620 ton kavun, 5 bin 196 dekar alanda ise 20 bin 102 ton karpuz üretimi yapılıyor. tarım ve orman il müdürü turan Karahan’da üretimin yapıldığı alanda gerçekleştirilen tarla günü etkinliğine katıldı

Yazın Vazgeçilmezi Kavun ve Karpuzun Adresi Elazığ

Kavun ve Karpuz üretiminin yapıldığı Muratçık Köyü’nde tarla günü etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Nevzat DOĞAN, Köy Muhtarı Sami ESKİCİ teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Ekim alanlarını gezen İl Müdürü Karahan; Elazığ’da kavun ve karpuz yetiştiriciliği ilgili bilgiler vererek, İlin kavun üretim miktarının yüzde 42,5 karpuzda yüzde 45,2 olduğunu söyledi.

KARAHAN: TOPLAM 13000 DEKAR ALANDA ÜRETİM YAPIYORUZ

Karahan :“Merkeze bağlı Muratçı Köyü eski ismiyle aşvan köyümüzdeyiz. Hem üretici aynı zamanda köyümüzün değerli muhtarıyla beraberiz. Bugün aşvan köyümüzde özellikle bu kaliteli topraklarda yetişmiş olan kavun ve karpuz hasadını gerçekleştiriyoruz. Şuanda kavun tarlamızdayız birazdan karpuz tarlamıza geçeceğiz. Elazığ ilinde yaklaşık 5000 dekar alanda kavun 8000 dekar alanda da karpuz olmak üzere toplam 13000 dekar alanda üretim yapıyoruz. Bu üretimden bu yılki rekorte beklentimiz 50000 ton. İnşallah üretim yapacağız ve ürettiğimiz kavun ve karpuzları Türkiye’nin 81 ilinde sağlıklı bir şekilde tüketmek üzere insanlarımızın sofrasına ulaştıracağız. Bugün yapmış olduğumuz hasatta şuanda arkamızda yüklemeyi bekleyen tırlarla Erzincan ilimize göndereceğiz. Erzincan ilimizdeki vatandaşlarımız afiyetle yesinler. Elazığ ilimiz her zaman dediğimiz gibi tarım ve hayvancılık kenti ve şuanda içinde bulunduğumuz kuzova bölgesinin sulamaya açılması ile birlikte bu bölgede katma değeri yüksek kavun, karpuz, sebze, meyve silajlık mısır gibi birçok ürün yüksek verimlerle yetiştirildiği bir bölge. Dolayısıyla inşallah sulama imkânlarının arttırıldığı sürece üretimlerimizde artarak devam edecek. ”dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2021, 16:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137