Pazar günü gerçekleştirilen olağan kongrede üç adayın içerisinden sıyrılarak, üyelerden 291’inin oyunu alarak başkanlığa seçilen Ferhat Evsen büyük bir vefa örneği sergiledi.

Evsen, 9 Ekim tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt’u kabri başında ziyaret etti.

Ziyarette Bozkurt’un oğlu Turgay Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Ziyarette Merhum Bozkurt’un kabir başında kuranı kerim okundu ve dua edildi.

BOZKURT: İNŞALLAH YOLLARI VE BAHTLARI AÇIK OLSUN

Merhum Bozkurt’un oğlu Kahveci Turgay Bozkurt, “Rahmetli babamın mezarına geldik. Allah razı olsun. Yeni yönetim Elazığ’a hayırlı olsun. İnşallah başkanım rahmetli gibi güzel devam eder. Elazığ kahvecisinin başkanı olur. Elazığ kahvecisinin sorunlarıyla ilgilenir. İnşallah Elazığ’a faydalı; çitayı ileriye gitmesini sağlasın. Elazığ esnafına inşallah hayırlı olur. Elazığ esnafının başkanı olarak devam etmesini Nihat Başkan gibi. İnşallah çitasını yükselterek, bir şey ekleyerek kaldığı çitada devam etmesini isteriz. İnşallah hayırlı olsun. Nasip başkanımızındır. Yolu açık olsun. İnşallah Elazığ esnafı kazanmıştır. İnşallah yolları ve bahtları açık olsun. Allah babamın da mekanını Cennet etsin” ifadelerini kullandı.

EVSEN: NİHAT BAŞKANIN ADI PARKTA YAŞATILSIN

Yeni Başkan Evsen de, “Buradan Nihat Başkan’ıma rahmet diliyoruz. Göreve başlarken ilk başkanımız, bizim görev şehidimizdir. 20 senelik başkanımızdı. İsminin de yaşatılması için seçimden önce de müracaatımızı yapmıştık. Buradan belediye başkanımıza ve encümenlerimize sesleniyoruz. Temsil ettiği odanın görev şehidi Nihat Başkanımızın isminin de bir parkta yaşatılması bizleri, başkanı onure eder. Başkanımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün esnaflarımıza başsağlığı, sabırlar diliyoruz. Sahada biz bunu gördük. Gerçekten esnaflarımız 20 senelik bir başkanını sahada gezdiğimiz zaman gördük onun için ağlıyorlardı. Yeri doldurulamaz bir başkanımızdı. Allah rahmet eylesin. Biz her zaman ona karşı görevimizi yapacağız. Dualarla yad edeceğiz” dedi.

Ziyarete katılan esnaflarda Merhum Bozkurt’a Allah’tan rahmet dilediler.