Bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi amacıyla yürütülen “yenidoğan canlandırma eğitimi” sona erdi.

FELEK: 21 HEMŞİRE İLE EN FAZLA KATILIMI SAĞLAYAN BÖLÜM HEMŞİRELERDİ

Yeni doğan canlandırma kurs sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek, “21 hemşire ile en fazla katılımı sağlayan bölüm hemşirelerdi. Biz bu programda bebeğe elleyen personelin eğitiminden başlıyoruz. EEbe 7, doktor 10 3 ATT 1 paramedik 1 tane de anestezi olmak üzere katılımcılarımız oldu” ifadelerini kullandı.

KOYUNCU: BU EĞİTİM BAŞARILI GEÇMİŞ

Vali Yardımcısı Uhud Emre Koyuncu ise, “Bu eğitim başarılı geçmiş. Hakikatten memnuniyet duydum. Katıldığıma da sevindim. Tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bebeklerimiz için doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız içinde emeklerini güzel şekilde ortaya koyabilecek daha güzel günler diliyorum” şeklinde konuştu.

POLAT: TEK GAYEMİZ BİLGİLERİMİZİ TAMAMLAMAK

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat da, “Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığımız, Sağlık Müdürlüğümüz halkımıza daha rahat bir sağlık hizmeti sunmak için, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için sürekli bir gayretin içinde. Sürekli biz çalışanlarımıza eğitimler düzenlemekteyiz, kurslar düzenlemekteyiz. Tek gayemiz bilgilerimizi tamamlamak, halkımıza güzel, sağlıklı, güzel bir hizmet vermek. Bugün bunun bir örneğini yaşamaktayız. 3 gün önce başlayan yenidoğan canlandırma programı eğitimi düzenlendi” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

HABER: SITKI TAŞEL