Yapımına uzun bir süreden beri devam edilen ve 2022 yılının Eylül veya Ekim aylarında açılışı yapılması planlanan yeni şehir stadyumunda çalışmalar durdu.

Edinilen bilgilere göre, Elazığlı Yüklenici Firma MYS İnşaat Anonim Şirketi'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İnşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ile yaşanan ödenek problemi nedeniyle çalışmalarını bir kez daha durdurduğu öğrenildi.

“Yeni sezonda yeni stadyum, yeni hedefler” doğrultusunda Elazığspor’un yeniden eski parlak günlerine döneceğini umutla bekleyen taraftarların beklentisi de bu durumla birlikte hayal kırıklığı oldu.

Ödenek aktarımı yapılmaması sebebiyle oluşan durumun bakanlık tarafından çözülmesini talep eden yüklenici firma MYS İnşaat A.Ş’nin, problemler çözülene kadar işe başlanılmayacağını gençlik ve spor bakanlığı yatırım İnşaat ve işletmeler genel müdürlüğüne ilettiği ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

Bu durumla birlikte yeni sezonda 2. Yarı maçlarını yeni şehir stadyumunda oynamayı planlayan Elazığspor’un bu hayali de şimdilik suya düşmüş oldu.