Her sene başında yeni kararlar alınır; yeni projeler, güzel işler, sahip olunmak istenen fizik, aşk, para ve daha fazlası dilek listelerinde yerini alır.

Şimdiye kadar yaşanan her olumsuzluk bitmiş, unutulmuş, aşılmış sayılarak geleceğe dair umut dolu dilekler listelenir.

Yeni yıla her türlü zorluk unutularak başlanmak istense de olumsuzlukları psikolojik ve fiziksel etkileri ile geride bırakmak zordur.

Yeni yıla daha hafiflemiş, daha neşeli başlamaya ve kişilerin kendilerinin en iyi haline ulaşmalarına destek olacak önerileri Kişisel Gelişim Dersleri ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş şu şekilde açıkladı.

LİSTELEYİN VE MEDİTASYON İLE OLUMSUZLUKLARDAN UZAKLAŞIN

Kişiler kendilerine ağır gelen, sıkışmış hissettiren anıları, durumları ve bunların kendilerine hissettirdiklerini bir listeye yazabilir. Bu sırada o duygular hatırlanabilir. Olumsuz anıların geride kaldığını bilerek listedeki blokajları, geçmişin ağırlığını şu an bıraktıklarını söyleyebilirler. Kişiler bu sırada adeta bir meditasyon şeklinde gözlerini kapatıp, zihinleri ikna olana kadar tüm bu ağırlıkları geçmişte bıraktıklarını tekrarlayabilirler. Rahatlık hissi geldiğinde ise listelerini yırtabilirler.

ZARAR VEREN KİŞİLERLE VEDALAŞIN

İlişkiler günlük sosyal yaşamın içerisinde çeşitli şekillerde karşımıza çıkar. Partnerle, iş yerinde bir kişi ile, aile veya bir arkadaş ile sorunlar yaşanmış olabilir. Kişiler zihinlerini meşgul eden veya içlerinde kavga etmeye devam ettikleri kişileri tek tek imgelemeli. Onu ve kendilerini özgür bıraktıklarını söyleyerek kendilerine katkı sağlamayan düşüncelerle vedalaşmalı. Olumsuz olarak gelen her düşüncenin yerine daha fazla sayıda olumlu düşünce getirilmeli. Bu küçük egzersiz çok faydalı olacaktır.

ÖZGÜRLEŞMEK İÇİN AFFEDİN

Affetmek çoğu kişi için zor olsa da zihnine, kendisine yük olan kişileri imkan varsa serbest bırakıldığı hayal edilmeli. Zarar veren kişiler affedilmediklerinde bilinmelidir ki aslında aradaki bağ devam ediyor. Affetmek için kişiler hazır değilse kalp çakramın genişlemesini seçiyorum, bu kişiden özgürleşmeyi seçiyorum diyerek olumlamalar yapılabilir.

BU YIL KENDİNİZE EN ÇOK DEĞER VERDİĞİNİZ YIL OLSUN

Çoğu insan kendi kendine hak ettiği değeri vermeyerek kendine yük oluşturur. Bu yıl yeni yıla girerken kişiler kendileri için güzel sofralar kurup, sevdikleri kıyafetleri giyip, kendilerini mutlu eden hediyelerden alabilirler. Herkes kendisinin biricik ve bu dünya için değerli olduğunu bilmeli. Bu değeri kimse vermese dahi kişiler kendilerine yaşatmalı.

YALNIZ YENİ YILDA DEĞİL HER AN SEÇİM YAPIN

Geçmişin yüklerinden arınmak için düzenli meditasyon ve olumlamalar yaptıkça; gün içerisinde kişileri hafifletecek, kendilerini mutlu ve değerli hissettirecek çalışmalar yapıldıkça olumsuzlukların geride kaldığı görülebilir. Dolu olan bir bardağın daha da doldurulamadığı gibi geçmişin ağırlıkları ile dolu bir zihinde de yeni ve olumlu tecrübelere yer açmak gerekir. Yaşanan çoğu durum, hayata eşlik eden kişiler birer seçim sonucu buradadır. Bu yeni yılda kişiler kendilerini hazır hissettiklerinde yeni seçimler yapmalılar. Hayat seçimlerle ilerler. Daha fazla mutluluk, neşe, para, aşk kişi her ne istiyorsa seçtiğini söyleyebilir ve çalışmalarını bu yönde ilerletebilir.