Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında iki camiye yönelik gerçekleştirilen İslamofobik terör saldırısında hayatını kaybeden 49 Şehit için İzzetpaşa Camisi’nde öğlen namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen ve diğer toplum kuruluşları tarafından da desteklenen gıyabi cenaze namazına AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, STK başkanları, platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEÇER: CAMİ’DE BASKIN VARSA BUNDAN SONRA CAMİLERİ TAM DOLDURACAĞIZ

Cenaze namazı öncesi konuşan Evrensel Kuran İlimleri Derneği Başkanı Emrah Seçer, “Ekomoik krizlere sürüklemeye çalışanlarda ne kadar Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Boy gösterseler de ne kadar küresel güçlerle eşkıyalıklarını gösterseler de Allahu Ekber, o gün Resurullah dedi, Hz. Ömer, Hz. Osman döneminde birer birer hepsi fethedildi. Ama bugün Allah’ın müjdesi var. Üç beş terörist Yahudi, üç beş terörist Hristiyan eylemler yapsınlar, varsın katliamlar yapsınlar, kardeşlerimizi Şehit etsinler. Biz zaten şehadet yolundayız. Kardeşlerimizde bu bilinçle, bu hiç mi hiç bizi korkutmayacak. Hiç mi hiç bize geri adım attırtmayacak. Cami’de baskın varsa bundan sonra camileri tam dolduracağız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında dua edildi.

SARIKAYA: TÜM ÜMMETİ MUHAMMED’E DE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ

Cenaze namazı sonrasında konuşan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Toplumu bu manada çok dikkatli olmaya davet ediyorum. Özellikle o kardeşlerimize Rabbim hakikatten Şehitlik mertebesi vermiştir. Mekanları cennet olsun. Tabi orada yaralananlar var ciddi anlamda. Onlara sağlıklı afiyetler diliyoruz. Ve onların yakınlarına ve tüm ümmeti Muhammed’e de baş sağlığı diliyoruz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL