Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı) Uygulama Eğitimi gerçekleştirildi.

Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı) Uygulama Eğitimi düzenlendi.

28-30 Haziran 2022 tarihleri arasında olmak üzere Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda üç gün devam eden uygulayıcı eğitimi’ne katılan toplam 44 sağlık çalışanına eğitim sonunda düzenlenen törenle sertifika verildi.

Sertifika dağıtım törenine İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, Hizmet Başkanları, idareciler, Elazığ Fırat Üniversitesi’nden akademisyenler, Hastane Başhekimleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen yetkili eğitimciler katıldı.

KANTARCIOĞLU: BU SERTİFİKALARIN YARARLI VE SAĞLIKLI DOĞUMLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

Sertifika dağıtım töreninde İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU bir konuşma yaptı. Dr. Kantarcıoğlu konuşmasında “ Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü olarak yine çok önemli bir eğitime ve akabinde sertifika törenine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müdürlüğümüzde 3 gündür devam eden Yeni Doğan Canlandırma programı bu gün itibari ile tamamlanmış bulunmaktadır. Eğitime katılan 44 kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Bakanlığımızın çok önem verdiği bu tür eğitimler belli periyotlarla çeşitli illerde yapılmaktadır. Eğitimin amacı yeni doğan bir bebeğe yaşama adım attığı ilk dakikalarda belirli standartlar çerçevesinde yerinde müdahale ederek, resüsitasyon almasını sağlamaktır. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan yerinde müdahale, ileriye dönük yaşam kalitesini doğrudan etkilemektedir. Bu eğitimler sayesinde ülkemizde yeni doğan ölüm oranları binde 4,5’a kadar düşmüştür. Elazığ olarak bu oran açısında gayet iyi durumdayız. Bu eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen eğitici arkadaşlarımıza, hocalarımıza, burada bulunan hastane başhekimlerimize, kursa katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederken, alacakları bu sertifikaların yararlı ve sağlıklı doğumlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137