Elazığ’ın tanıtımına katkı sağlamak ve değerlerini anlatabilmek aynı zamanda da vatandaşların dikkatini Elazığ’a çekmek amacıyla; İstanbul Yenikapı ’da düzenlenen “Elazığ Günleri” başladı.

4 gün sürecek etkinlik, hem İstanbul’da yaşayan gurbetçi hemşerilerimizi, hem de İstanbulluları ağırlayacak.

Orciğinden, ağın leblebisine, badem şekerinden pestiline, Keban biberinden, Baskil Kayısısına, balından tulum peynirine kadar sadece yöresel tatların değil, kültürel değerlerinde tanıtıldığı İstanbul Yenikapı’da düzenlenen “Elâzığ Günlerine”  katılım yoğundu.

İÇMELİ: GÜZEL BİR EKİP ÇALIŞMASI YAPTIK

Yenikapı’daki ‘Elazığ Günleri’ni değerlendiren ELFED Başkanı Faik İçmeli, “İl günü umduğumdan çok çok daha iyi. Çünkü bazı endişelerim vardı. İstanbul’da şartlar zor, hafta arası. Ve bugün 7 tane şehidimiz var, müzik programımızı iptal ettik. Müzik programı sadece bugün iptal. Yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz. İstanbul ayağını biz organize ettik, Elazığ’da valilik, belediye olağanüstü gayret sarf etti. Gördüğünüz gibi Elazığ’ın dışında bir Allah’ın kulu yok burada. Kurum ve esnaf açısından yiyecek içecek açısından söylüyorum, amacımız buydu zaten, Elazığ’ı İstanbul’a taşımaktı. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Ama bu kolay olamadı. Güzel bir ekip çalışması yaptık, evet Elazığ’da valilik, belediye ama bizim asıl İstanbul gibi bu devasa metropolde böyle bir şey yapmak kolay değil. İstanbul’un dört bir yanında Elazığ var. Afişleri, pankartları, billboardları ile her şeyden kullandık. Bundaki amaç şu, ne kadar insana duyurursak ziyaretçi sayısı o kadar artar” dedi.

DÖNMEZ: ELAZIĞ TAMAMEN BÜTÜN OLARAK İSTANBUL’DA TEMSİL EDİLİYOR

Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez ise, “Geçen yıl Ankara’da olan tanıtım günlerini yine ben organizesinde bulunmuştum. İstanbul’da daha az yorulduk. Burası daha derli toplu bir mekan. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı bir bina. Tabi burada ELFED’in katkısını küçümsememek lazım. ELFED bütün üyeleri ile bize destek oldu ve organizasyonun daha sağlıklı olmasını sağladı. Buradan ben bütün Elazığlılara selam gönderiyorum. İstanbul’dakileri bekliyoruz. İstanbul’daki akrabalarına tanıdıklarına haber versinler. Stantlarımızın hepsi çok güzel. Bizim hedefimiz, geçen yıl Ankara’da çok güzel bir başarı elde etmiştik, amacımız onu geçmek. İnsanlar 2014’te ki ile kıyaslıyorlar, ben görmedim ama 2014’ü bugün geçtik diyebiliriz. Bizim amacımız Ankara’yı geçmek, geçeceğimizi de düşünüyorum. Bu yıl bütün olarak, Elazığ olarak buradayız. Dışarıdan gelen yabancı esnaf yok. Bu manada da Elazığ tamamen bütün olarak İstanbul’da temsil ediliyor ve İstanbul’da ki bütün İnsanlara Elazığ’ı tanıtmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: ELAZIĞ’IN BÜTÜN DEĞERLERİ BURADA

Bu yıl daha profesyonel hazırlandık diyerek sözlerine başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, Bu yıl daha profesyonel hazırlandık. Eksikliklerimizi gördük, çünkü çok önemli eksiklilerimiz vardı. Bunları da yavaş yavaş, üzerine koya koya inşallah Elazığ Günleri’nde fuarlarda şehrimizin değerlerini, daha anlamlı bir şekilde yansıtarak vatandaşlarımızı bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya tanıtma noktasında önemli adımlar atmaya çalışıyoruz. Burası şehrin kalbi, önemli bir yer. Gördüğünüz gibi biz Elazığ’ı buraya taşıdık, bugün Elazığ burada, bu hafta Elazığ burada olacak. İstanbul’daki hemşerilerimiz, dostlarımız, vatandaşlarımız, özellikle burada Elazığ’ı yaşayacaklar çünkü Elazığ’ın bütün değerleri burada, Elazığ’ın kendisi burada. Ben özellikle İstanbul’daki bütün hemşerilerimize seslenmek istiyorum. Bizim buradaki temek amacımız İstanbul’da ki hemşerilerimizle buluşmak olmamalı, bize dışarıdan şehri tanımak isteyen, şehrin güzelliklerini görmeye gayret eden insanlarımızın buraya taşınması gelmesi çok daha anlamlı olacak. Ben özellikle hemşerilerimizden bunu istiyorum, sadece kendiniz değil, kendinizle beraber akrabalarınızı, yakınlarınızı, çalışma arkadaşlarınızı, şehrin güzelliklerini yaşamaya beraber gelin. Bizlerde onları konuk etmekten mutlu olacağız. Eğer her gelen hemşerimiz 5 kişi ile gelirse daha fazla insana ulaşmamız demektir” diye kaydetti.