Genç Elazığlılar Derneği (GELDER) ve Mimar Mühendisler Grubu (MMG) işbirliğinde ‘Yerli Otomobil Elazığ’da Üretilsin 123 Bin 23 İmza’ adı altında kampanya başlatıldı. Demokrasi Meydanı'nda açılan stantta başlatılan kampanyada 1 hafta içinde 123 bin 23 imza toplanması hedefleniyor.

“Önce Elazığ Sonra Türkiye”

İmza kampanyasına Elazığlıların destek vermesini beklediğini belirten GELDER Başkanı Fuat Ülger,  “Bu gün burada çok hayırlı bir iş toplanmış bulunuyoruz. Bu bağlam da buraya kadar gelme zahmetinde bulunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Genç Elazığlılar Derneği ve Mimar Mühendisler Grubu Elazığ şubesi olarak organizesini üstelendiğimiz bu kampanya bir hafta boyunca tüm Elazığ’ın destek vermesini rica ediyoruz. Bu iş parti meselesi değil sağ sol meselesi değil. Hükümet muhalefet meselesi hiç değil. Bu tabiri caizse bir memleket meselesidir. Bu fabrika başka bir ilde yapılsa yine bizim için gurur kaynağıdır. Fakat bu konuda atalarımızın çok güzel sözü var “ önce can sonra canan” biz önce Elazığ’ımızı düşünüyoruz sonra Türkiye’mizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“123 Bin 23 İmza”

GELDER Başkanı Fuat Ülger “Bu güne kadar bu denli bir yatırımın bırakın Elâzığ’da yapılmasını talep etmişliğimiz dahi yoktur. İşte biz bu gün buradan sesleniyoruz ve talep ediyoruz. Elazığ da üretilsin diyoruz. Bunun için de 123 bin yirmi üç imza kampanyası burada siz değerli hemşerilerimiz ve basın mensupları ile birlikte başlatmış bulunuyoruz. Genç Elazığ derneği ve MMG bu işin öncülüğünü yaparak sivil toplum adının gereğini yapmıştır. Siyaset ve bürokrasi harici sivil halkın da bu işi üstlendiğini yetkili makamlara taşıma nokrasında ok anlamlı bir süreç başlatmıştır” dedi.

“Bölgenin Lideri Konumuna Gelmesini Ümit Ediyoruz”

Başkan Ülger “Yerli otomobil Elazığ da üretilsin çünkü bu aziz şehir var olduğu günden bu ana devlete ve millete sadakatini ispat etmiş mukaddes bir ildir. Tarihimize bakıldığında birçok kahramanlık destanına rastlamamız mümkündür. Bu vesile ile büyük kahramanız şehidimiz fethi sekin ağabeyimi minnet ile anıyorum.  Bu aziz şehir yatırım ve sanayi anlamında istenilen Terörün barınamadığı, hainlerin plan kuramadığı vatansever ilimizin en kısa zamanda gerekli yatırımları alarak tekrar bölgenin lideri konumuna gelmesini ümit ediyoruz. Motor anlamında dünyanın en iyi motorlarını üretme becerisine ve kapasitesine sahip Muzaffer Sezgin ustamız var. Üretim kapasitesinin imkanlar oluştuğu zaman ayda 40 bin motora kadar çıkabileceğini söylüyor. Bu da bizi diğer aday illerden ayıran en büyük kozumuzdur. Lojistik ve ulaşım anlamında kara, su, hava ve demiryolunun hepsini aynı anda kullanma yetisine sahip olan ve adeta doğu ile batının köprüsü niteliğinde muazzam bir jeopolitik konuma sahip olan ilimiz, kendini diğer illerden ayırıyor. Biz bu fabrikayı canı gönülden istiyoruz. Bu sebepten dolayıdır ki imza kampanyası başlattık” diye kaydetti.