Her yıl farklı kesimlere kucak açan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği, “Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganıyla bu yıl da Irak ve Suriye'den gelen yetim çocuk ve ailelerle iftar ve son arasındaki nakdi ve ayni yardımlarla bir araya geldi. Bu yılda “Kardeşlik Sınır Tanımayarak Hayrınıza Vesile oluyoruz” düzenlenen programa 54.Hükümetin Bakanı, AK Parti Etik Kurulu Başkanı, Bürokratlar Birliği Derneği Yüksek İstişare ve Onur Kurulu Üyesi Ahmet Cemil Tunç, idareci, bürokrat, siyaset dünyasından isimler, milletvekili danışmanları, eğitimciler, STK temsilcileri, iş adamları, Gönüllüler ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Mutlu Türkmen, Zeki Çitçi, Adnan Kahya ve üyeler katıldı.

Programda İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can ve misafirler protokol uygulaması yapmadı, tek tek yetim çocuk ve ailelerle bire bir ilgilendi, onlara hizmet etti.

Programda bayramlık harçlıklarda verildi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can; 2011 yılından beri Kardeşlik Sınır Tanımaz kapsamında şehit aileleri, korunmaya- bakıma- yardıma muhtaç olanlara, Irak ve Suriye başta olmak üzere ülkemizde muhacir olanlara, ülkemizde okuyan Müslüman Yabancı Öğrencilerle birlikte iftar ve sahur yaparak, onlara ayni ve nakdi yardim yaptıklarını, bu yıl da Yetim Türkmen Çocuk ve Ailelerine kardeşlik kucağını açtıklarını söyledi.

Ahmet Cemil Tunç , “Ramazanın 27. Günü, Allah oruçlarımızı kabul etsin. Ramazan ayının dolayısıyla Kadir Gecesinin İslam âlemine hayırlar getirmesine vesile olsun inşallah. Burada Mülteci çocuklarla beraber iftarımızı açtık. Kimisinin annesi yok kimisinin babası yok kimisinin ikiside yok. Allah yardımcıları olsun. Böyle bir programı yapılması son derece güzel bir program olmuştur. Ramazan ayı boyunca katıldığım iftarların en doğrusuna katılmış oldum . Emeği geçenlerden razı olsun. Allah kimseyi vatansız bırakmasın”dedi.