“Yıkılan Binaların Sorumluları Kimler?”

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde depreminin ardından Elazığ’ın yapı stoku, orta hasarlı binaların durumu, yıkılan konutların sorumluları kimler? Bu ve bundan daha fazlası Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırladığı Gündem programında konuşuldu. Programda zaman zaman tansiyon yükseldi.

“Yıkılan Binaların Sorumluları Kimler?”

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Programının bu haftaki konukları Harita Mühendisi Haluk Arslan, İnşaatlar Odası Başkanı Hıdır Kaya ve Mimarlar Odası Başkanı Kazım Sanaç oldu..

Programda, Elazığ ve İzmir depreminin ardından ortaya çıkan yapı stoku, orta hasarlı binaların durumu, yıkılan ve vatandaşlara mezar olan konutların sorumlularının kimler olduğu konuşuldu.

Programda zaman zaman tansiyon yükseldi, çarpıcı açıklamalar yapıldı.

VİDEO

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kürşat
Kürşat - 3 yıl Önce

Yıkılan binaların sorumluları eğer aranacaksa,bunlar bu binalara ruhsatı veren belediyedeki muhendislerdir.O tarihlerde belediyede mimar yoktu,iki veya üç tane inşaat mühendisi vardı.Bunlarinda yüzlerce binayı herhangibir teknik alet edavat ,yardımcı personel olmadan yapması mümkün değildi.Dolayisiyla bu demektir ki sorumlu yok.2001 de TUS uygulamasını da bu fakir ilk baslatandir.Daha sonra İmo ve mmo da devam etti.Hatta mimari projede yoktu,inşaat mühendisleri bu görevi de üstleniyordu.Proje müellifleri ay ni zamanda fenni mesuliyeti de 30bin metrekareye kadar yükleniyordu.Fakat herhangibir ücret almadıkları için tabiidir ki denetim de olamıyordu.Simdi bu işi Yapı denetim şirketleri bakanlık gözetiminde yürütüyor,peki denetim var mı, maalesef yok gibi, çünkü 1250-2000₺.arasi maaşla ne kadar denetim olur,anlayın artık.Sadece belgeleri karşılığı ,şirketler iş alabiliyor,ayda 9-12 gün arası sigortalı gösteriliyor,diğer günler faal olan şirketler deneticisiz olmuş oluyor,böyle denetim olursa,diyecek birşey yok.Eger maaşlar Çevre ve şehircilik müdürlüğü hesabına yatırılır,denetçiler o hesaptan gerçek maaşlarını (4500₺) alırlarsa, şantiye kontrol defterleri imzalanır,ay sonunda ÇSB de görülürse bu iş yürür,aksi takdirde bu iş fiyaskoyla sonuçlanır.

Gıyas
Gıyas - 3 yıl Önce

Hala Türkiye'de ki yönetim sisteminden haberi olmayan insanlarımız var.Arkadaslar bakan olmak için m.vekili olmak şart değil,hatta hiç değil.Bakanlar dışardan atanıyor.Marifeti olan varsa başvursun!Zaten m.vekilinden olanlarda,istifa etmesi gerekiyor.Bilmem anlatabildimmi?

Hasköylü
Hasköylü - 3 yıl Önce

Yeni maliye bakanı için metin bulut eyi olur destekliyorum elazizimizden bir bakan çıksın artık reis beklemekten bığtık

Lütfü
Lütfü - 3 yıl Önce

Trabzonun 4 Bakanı varsa Elazığın da 2 Zülfüsü var

Bakan istiyik
Bakan istiyik - 3 yıl Önce

Metin beği bende destekliyorum milletin kanı bozulmuş istemiyler hemşeriniz olsa nolur eyi olmazmı

SIRADAKİ HABER

banner137