Hüseynik Mahallesi’ndeki 250 yıllık bir geçmişe sahip olan Sandalcılar Konağı geçen hafta kepçelerle yıkılmıştı.

Tescilli konağın, tescil kapsamından çıkarılarak yıkılması şehirde büyük tepki topladı.

İlk kez Kanal Fırat Televizyonu ve elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’nin gündeme getirdiği bu vahim olayla ilgili Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım harekete geçti.

Vali Kaldırım’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Koruma Kurulu’na yazı gönderdiği öğrenildi. Vali Kaldırım bakanlığa ve koruma kuruluna yazdığı yazıda; Ulukent Mahallesi’nde tarihi mirası korumak ve bu bölgeyi kültür ve turizme kazandırmak için restorasyon ve tarihi doku, sokak iyileştirmesi çalışması yapılacağından burada yer alan tarihi ve tescilli binaların hangi nedenle olursa olsun tescil dışına çıkarılmaması ve tarihi dokuyu bozacak farklı uygulamalara müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Vali Kaldırım’ın yıkılan binanın tescil dışına çıkarılmasıyla ilgili bakanlığa; gerekli incelemenin başlatılması için yazı gönderdiği de öğrenildi.

Her zaman tarihi konularda hassasiyeti olan Vali Kaldırım; “Tarihi miras ve şehrin kadim kültürü hepimizin sorumluluğunda. Şehir olarak bizlere emanet ve bunu korumak bizim temel görevimiz” dedi.