Elazığ’da yapıldığı ilk günden itibaren tepkilere neden olan Orduevi Katlı Kavşağı olarak bilinen “Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağı” Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yıkılsın talimatıyla tekrar gündeme geldi.

DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI YANILMAZ: ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN

Dönemin Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından yapılan Orduevi Katlı Kavşağının ilk etabı olan alt geçitleri 29 Ekim 2017 tarihinde açılmış ve açılışta konuşan dönemin Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ’a hayırlı olsun” demişti. O tarihten bir süre sonra da üst geçitler hizmete açılmıştı.

MÜCAHİT YANILMAZ: TAM BİR PRESTİJ ÇALIŞMASIDIR

Orduevi Katlı Kavşağı’nı prestij çalışması olarak tanıtan dönemim Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Tam bir prestij çalışmasıdır. Türkiye’deki çok özel projelerden biridir. Üzerinde çok çalıştık” ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN KURUM YIKILMASI TALİMATINI VERDİ

30 Mayıs 2020 tarihinde Elazığ’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede incelemelerde bulunmuş ve vatandaşlarla görüştükten sonra Orduevi Katlı Kavşağı’nın yıkılması talimatını vermişti.

KURUM: BUGÜNKÜ SÜREÇTE İHTİYAÇ OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR

Bakan Murat Kurum, “Biz yeni yapılacak yerleşim alanlarında ilave yollar açıyoruz. İlave yol olmadığı için öyle bir köprü ihtiyaçtı yapıldı. Ama bugünkü süreçte ihtiyaç olmadığı görülüyor” dedi.

ORDUEVİ KATLI KAVŞAĞI’NIN MALİYETİ NE KADAR OLDU?

Orduevi Katlı Kavşağı; yıkım kararıyla birlikte şehrin gündemine yeniden düştü. Peki kavşağın yapımının maliyeti ne olmuştu?

22 Şubat 2017 tarihinde Orduevi Katlı Kavşak projesinin ihalesi yapılmış ve projenin yapım işi 11 Milyon 265 bin 704 lira 88 kuruş teklifi ile ihaleyi kazanan firmaya verilmişti. Fiyat farkı ve sonradan oluşan maliyetlerle birlikte Orduevi Katlı Kavşak projesi tam 16 Milyon TL’ye yapılarak kullanıma açılmıştı.

KAVŞAKLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMALAR