Çektiği kliplerle ve tanıtım belgeselleriyle Elazığ’ın tanıtımına katkıda bulunan Yönetmen Faysal Tokmak, yeni bir çalışmaya daha imza attı.

Bu kez Elazığ’ın sevilen sanatçılarından Fatih Çakar’ın “Çoğu Gitti, Azı kaldı” adlı şarkı için yönetmen koltuğuna oturan Faysal Tokmak, klipte kullandığı mekanlarla şehrin tanıtımına da katkı sağlayacak.

2 gün süren ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfi yapılan Karaleylek Kanyonu başta olmak üzere Sivrice ce Tadım köyünde çekimleri yapılan klip, tüm dijital platformlarda yayına hazır hale geldi.

Yönetmenliğini Faysal Tokmak’ın yaptığı, Proje Genel Koordinatörlüğünü Erkan Tuğal, Sanat yönetmenliğini Necla Yeter, ve Teknik Yönetmenliğini Metehan Yurt’un yaptığı klipte sanatçı Fatih Çakar, oyuncu Elena Paskova ile kamera karşısına geçti.

Yaşanan bir olaydan esinlenerek, klipte oluşturulan hikâyeyle, Çoğu gitti azı kaldı adlı şarkının amacı ise, Elazığ’ın doğal ve tabi güzelliklerinin tanıtımına katkı sunmak…

ÇAKAR: MONTAJ ESNASINDA BİZ NEREDE ÇEKTİĞİMİZİ ALTTA KISA NOTLA DÜŞECEĞİZ

Sevilen sanatçı Fatih Çakar, çektikleri kliple, Elazığ’ın tanıtımına katkı sunmak istediklerini belirterek, “Dün kanyonlardaydık. Sayın valimize öncelikle selamlarımı gönderiyorum. Sayın valimize önce danıştık. Böyle bir şarkımız var, klipi kanyonlarda çekmek istiyoruz diye. Kanyonlar sayın valimiz ve Elazığ’ımız için çok değerli. Bizlerde buna daha fazla değer katmak amacıyla klipimizi orada çekmeye karar verdik. Bir bölümü orada bir bölümü Sivrice’de tamamlandı. En son olarak bugünde bahçe evinde çok güzel bir ortamda klipimizi tamamlamış olacağız. Emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum.  Biz farklı bir şey yapacağız klipte. Klip gösterime girdikten itibaren montaj esnasında biz nerede çektiğimizi altta kısa notla düşeceğiz. Ben kanyonlarda klip çekimi esnasında yayınlandığında Elazığ dışında bir insan gördüğünde burası nerede dediğinde Elazığ Karaleylek Kanyonu olarak onu da not düşeceğiz. Bu konuda da sevgili yönetmenim gerekli işlemleri yapacaktır. Klip anlaşacağımız şirketle onun sayfasında yayımlanmış olacak.  İlk etapta dijitalde yayına girmiş olacak. Televizyon kanalları da arada bir büyük ihtimalle yayınlayacaktır. Daha sonra tabi ulusal televizyonlarda yani klip programı yapan televizyonlarla anlaşmamız olacak. Daha sonra klipimizi halkımıza sunacağız” dedi.

TOKMAK: BEN BU KADAR BEKLEMİYORDUM

Kliple, Kanyonların detaylarıyla ilk görselliğini kayıt altına aldıklarını belirten Yönetmen Faysal Tokmak, “Güzel bir çalışma oluyor ve kanyonlarda ilk klip çeken, ilk görselliği kullanan biz olacağız. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Memleketimizin için Elâzığ’ımız için güzel bir reklam olacaktır. klipin son günleri. Artık bitiriyoruz. Son 3 sahnemiz kaldı. 3 sahnemiz bittikten sonra klipimizi final yapıl kuruya geçeceğiz. Öncelikle Fatih’e teşekkür ederim, güvendiği, inandığı için. Beraber yola çıktık. Güzel bir olayda var. sonuçta solist sanatçımız Elazığlı, ben Elazığlıyım, mekan Elâzığ’ın daha ne olsun. Bir Elâzığ üçlemesi. Sonuçta sayın valimizin hakikatten turizme katmak istediği duyurmak istediği, medyada zaten her yerde var. samimi söylüyorum ben ilk defa gördüm. İnanılmaz büyüleyici. Mutlaka herkes gidip görsün ve hemen tesisler yapılsın. Çünkü hakikatten mesleğim gereği ben çok yer gördüm, ben bu kadar beklemiyordum. Beni çok etkiledi, ben çok beğendim” diye kaydetti.