Mevcut yönetimin görevi bırakması şartıyla Elazığspor Kulüp Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Hacı Murat Yümlü, transfere engel dosyaların 52 değil 70 civarında olduğunu belirterek, bu şartlar altında aday olmayacağını duyurdu.

Yümlü, Elazığspor’un önünde transfere engel dosya sayısının açıklandığı gibi 52 değil 70 civarında olduğunu ve bu nedenle de adaylıktan vazgeçtiklerini belirterek, göreve devam eden Elazığspor Yönetim Kuruluna başarılar diledi.

YÜMLÜ: DOSYA SAYISININ DAHA FAZLA OLDUĞUNU ÜZÜLEREK ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Hacı Murat Yümlü yaptığı yazılı açıklamada, “Zor günler geçiren Elazığspor’umuza bu zor süreçte sahip çıkmak ve bu dar boğazdan kurtarmak adına ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız kulübü yönetmeye talip olduk. 2 günlük yoğun çaba sarf ettiğimiz çalışmalar neticesinde tahtaya engel borç dosyalarına baktığımızda Sayın Öztürk'ün daha önce defalarca açıkladığı gibi 24 dosya çözüme kavuşmuş olup sadece 28 dosyanın kalmamış olduğunu gördük. Bahse konu 24 dosyayla ilgili görüşme yapılmış olabilir fakat her hangi bir ödeme yapılmadığı için toplamda 52 dosyanın olduğu gibi, dosya sayısının daha fazla olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm sorunları çözmek adına Sayın Öztürk'ün istifa etmesi gerekirdi. Sayın Öztürk istifa etmediğinden dolayı bizler dosyalara resmi olarak hâkim olamadığımız gibi, alacaklılar veya vekilleri bizleri resmi olarak muhatap kabul etmemişlerdir. Kaldı ki mevcut yönetim devam ederken bizlerin gidip şu anki yönetim adına ödemeler yapıp gerek transfer tahtasını açmak veya transferler yapmak gibi bir durumumuz söz konusu değildir”

YÜMLÜ: ELAZIĞSPOR’UMUZA HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ

Alacaklı olan gerek futbolcular, teknik direktörler veya vekilleri bizlere son derece olumlu yaklaşmışlardır. Sadece resmi istifa olmadığından dolayı bizlerin gerek transfer tahtasına engel borç dosyalarına gerek yeni alınacak futbolcu transferlerine ödeme yapmamız söz konusu değildir. Dün basın açıklamamda belirttiğim gibi mevcut yönetimin istifasını Sayın Valimize veya Sayın Belediye başkanımıza yazılı olarak vermesini açıklamıştık. Gelinen noktada bu isteğimiz mevcut yönetim tarafından kabul görmemiştir. Bundan sonraki süreçte olası yönetim istifasında Elazığspor’umuza her zaman sahip çıkacağımızı siz değerli kamuoyuna arz ederim” dedi.