Lastikçi Feyzi babayı herkes Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Ömür Kervanı programıyla tanıdı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı “Hangimiz daha mutlu ve huzurluyuz acaba” sözüyle de fenomen oldu.

“İnsanı insan olmak sevdirir. Bazı insanlar insan değil. İnsanlık bakkalda satılmıyor. Bir insanın insan olduğu kalbinden belli olur. Kalbinle hareket edersen herkese acıma hissin, merhametin, sevgin, saygın olur. Sen insan olmadıktan sonra dünya senin olmuş ne fark eder.” diyen Emektar Lastikçi Feyzi Baba, Vali Zorluoğlu’yla karşılaşmasını da işte böyle anlattı:

“Torunuma para göndermek için Ptt’ye gittim. Polisler beni aradı. Geldim dükkanıma. Geldim polisler dükkânımın önünde. Şaşırdım. Polisler daha sonra açıkladı. Dediler ki Vali Bey senle görüşecek. Ben dedim bu dalga geçiyor. Vali bey kim ben kim. Ben vali beyin kapıcısı bile olamam. Benim konuşma tarzım bile düzgün değil. Ben okul görmemişim.”

Vali için “Ben bu yaşa geldim böyle insan görmedim” diyen Feyzi Baba, sözlerine böyle devam etti:

“Vali bey geldi. Karşıladım. Ben bu yaşa geldim. Senin gibi bir insan görmedim dedim yüzüne. Sen geldin ama ben rahatsız oldum. Sen çağırsaydın ben ayağına gelseydim dedim. Çok narin ve kibar bir insan. Ben böyle bir vali görmedim. İyi adamın arkasından kötü konuşmak bir insanın aile terbiyesine yakışmaz. Güzel efendi bir adam. Ben valiye çay da yaptım, çay içtik. Darbuka da çaldım. Bana tatlı getirmişti, almadım. Ben kimseden bir şey almıyorum. Dedim ben kimsenin elinden bir şey almıyorum. Sen bunu memurlarına ver. Dedim ki sen televizyona çıktığında ben sana çok dua ediyorum.  

Feyzi Baba, Vali Zorluoğlu’nun kendisini Eşi Sevcan Zorluoğlu’yla birlikte televizyonda gördüğünü söyledi.

Feyzi Baba, “Televizyonda beni görmüşler. Vali bey bana dedi ki Feyzi baba sen bambaşka bir insansın. Sen çok güzel bir insansın dedi. Ama ben bu valinin ayağına su dökemem. Ben çok vali, çok milletvekili, çok dekan, çok profesör gördüm. Vali beye dedim ki annen sana temiz, helal bir süt vermiş. Ben her zaman sana dua ediyorum.

Feyzi Baba, Valiyi ziyarete gidecek misin sorusuna da şu cevabı verdi:

“Gideceğim. Önce buraya bir lastikçi bulacağım Diyeceğim ki sen beni 2 saat burada idare et. Onu ayarlayıp öyle gideceğim.”