Moderatörlüğünü Sinan Burhan’ın yaptığı ve televizyonumuz genel yayın yönetmeni Zeki Akbıyık, Kanal Urfa Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Toru ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sorularıyla katkı sunduğu Anadolu Soruyor Programı’na bu kez Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun konuk oldu.

TRT Haber, TRT Türk, Kanal Fırat, Kanal E ve 40 uydu televizyonunda aynı anda yayınlanan programda Ahmet Sorgun, Genel yayın yönetmenimiz Zeki Akbıyık başta olmak üzere Anadolu Gazetecilerinin sorularını yanıtladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un, Genel Yayın yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtladı.

Soru: Türkiye’de Erken Seçim Olacak Mı? Yerel seçimlerin öne alınması söz konusu mu?

Akbıyık’ın sorusuna cevap veren Ahmet Sorgun, “Doğrusu Seçim İşleri Başkanı olmam hasebiyle, en çok muhatap olduğum soru ve Türkiye’nin neresine gitsem, hangi toplantı veya platforma gitsem bu soru ile karşı karşıya kalıyorum. Bu aslında bir bakıma güzel insanların demokratik seçimden medet beklemesi ve bunun çözüm olması, başka yerlerde çözüm aramak yerine parlamentodan, seçimden çıkış yolu araması doğal ve güzel bir şey. Ancak Ak Parti olarak her zaman prensibimiz, başlangıcından bu tarafa seçimlerin vaktinde yapılmasıdır. Vatandaşı olur olmaz sürekli seçimle meşgul etmek doğru bir şey değildir. Elbette seçim ve senedin vadesi çabuk gelir. Genel olarak şöyle baktığımızda 2019 Mart seçimlerine bir buçuk yıl kaldı. 2018 sonunu bulmadan bu havaya gireriz ki yerel seçimler çok aktörlü seçimlerdir. Onun için en önce hazırlıklara başlayan ve en çok toplumu ilgilendiren en çok harekete geçiren seçimler yerel seçimlerdir. Ancak şuanda seçimler gerek mahalli seçimler gerek genel seçimler vaktinde yapılacak” diye konuşarak erken seçimin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Soru: Yerel seçimlerle milletvekili seçimleri arası 6 aydan kısa kalırsa birleştirilir diye hüküm var. Bu manada bakıldığı zaman seçimlerin birleştirilmesi söz konusu mudur?

“Şuanda baktığımız zaman zaten ikisinden biri 3 Kasım en son Nisanda yaptığımız referandumda tarih belirlendi. Yerel seçimlerde anayasada beş yılda bir yapılır ve Mart ayının son pazarında yapılır. Buda belirli bir tarih bu bakımdan her hangi bir erken seçim ve seçimlerin birleştirilmesi söz konusu değildir” ifadelerini kullanan Sorgun, “Biz Ak Parti olarak hiç seçim olmayacakmış gibi sakin ama yarın seçim olacakmış gibide hazırlıklı olmak durumundayız” dedi.