Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Vakfı bünyesinde, Kondisyon salonu açıldı.

OĞUZ: DAHA İYİ SONUÇLAR GETİRECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE HAREKET EDİYORUZ

Okul Müdürü Elif Oğuz, “Bizler bireysel farklılıkları dikkate alarak toplumda yaşayan her bireyin hayatın her alanına eşit ve özgür bir şekilde erişimini sağlamının daha iyi sonuçlar getireceği düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi.

GÜLEÇ: BİZDE ENGELLİ EBEVEYNLERİ OLARAK BU VAKFI KURDUK

Vakıf Başkanı Mehmet Güleç ise, “Bizde engelli ebeveynleri olarak bu vakfı kurduk. Bizimde çocuklarımız var. Biz bu vakfı kurduktan sonra gerçekten Elazığ’da vakıf kurulduktan sonra hiç kimse engellilere bir şey yapılamaz, onları götürün evinizde bırakın, onlara yatırım yapmak, onlara hizmet vermenin bir manası yok gibi ifadeler vardı o zaman. Biz çok şükür onu aştık ve çok şükür şu anda Elazığ’da 13 tane rehabilitasyon merkezi var” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: BİZ ENGELİ KALDIRDIKTAN SONRA GERİSİ ÇOK KOLAY

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz  da, “hükümetimizin engelliler ile ilgili yapılan bütün çalışmalarında Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu engellilere ilgi ve alakadan dolayı minnettarız. Minnettarlığımızı sunuyoruz. Çünkü hayata bağlanmak hayatı yaşamak ve hayattan keyif almak için bir kısım imkanların olması gerekiyor. Esasında hayata bağlanmayan bir çok engelsizlerde var. Hayata bağlanmak sadece benimde elim var, kolum var, aklım var ile olmuyor. Hayata bağlananda çok değerli engelli kardeşlerimiz var. İki kolu, iki ayağı olmadan dünya yüzme şampiyonu olan kardeşlerimiz var, başarılaı kardeşlerimiz var. Hiçbir engel başarıya engel değil. Eğer bir engel varsa önünde biziz. O biz engeli kaldırdıktan sonra gerisi çok kolay” ifadelerini kullandı.

BALIK: ENGELLİLERİMİZİN PROBLEMLERİNDE AŞMAK İÇİN YOL AÇTIK

Engellilerin tolumdaki yerine değinen AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Çok güzel bir yazı okudum. ‘En büyük engel sevgisizliktir’ diyor. Ben buna bir şey daha katıyım, bir anne olarak bir kadın olarak bana göre en büyük engel gerçekten gönüllerdeki engel. Eğer gönlünüz ama ise, dünyanı güzellikleri ile birlikte size ihtiyacı olan insanları da görmüyorsanız, eğer gönlünüz sağırsa dünyadaki sizden yardım isteyen çığlıkları duymuyorsanız; ve gönlünüz eğer duygusuzsa dünyanın neresinde olursa olsun sizden yardım isteyenlere yardım edecek kadar gönlünüz geniş değilse evet en büyük engel sizin gönlünüzde. Engeller aşılıyor işin doğrusu. Ancak gönül engellilerinin aşılmadığını ve tedavi edilmediğini biz biliyoruz. Allah’a çok şükür biz hükümet olarak gönlümüzdeki engellerimizi aştık geldik. Kendi engellerimizi aştığımızda engellilerimizin problemlerinde aşmak için yol açtık” diye konuştu.

KALDIRIM: İNSANI MERKEZE ALMIŞ BİR HİZMET ANLAYIŞI VAR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Çok şükür artık yönetim anlayışımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu iradeyle, bakış açısıyla insanı merkeze alan, insanı eşrefi mahluk olarak gören, insanı bir insan olarak değerlendiren öyle gören, öncüleyen ve insanı merkeze almış bir hizmet anlayışı var. Dolayısıyla her şeyin merkezinde gerçekten artık sizler varsınız. Sizi mutlu etmeyen, sizin gönlünüzü yapmayan, sizin önünüzdeki engelleri kaldırmayan ve sizin gönlünüze dokunmayan, yüzünüzü gülümsetmeyen hiçbir hizmetin de bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bakış açısı artık budur. Dolayısıyla ben bu açıdan engellerin gerçekten ülkemizde son yıllarda hızla kalktığını ve dünyaya da örnek bir modern, bir medeniyet, tasavvuru çıktığını görüyorum. Onun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün idarecilerimize, yöneticilerimize, hükümetlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Devlet klasik Türk müziği korusu tarafından konser verildi.

HABER: SITKI TAŞEL