3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile zihinsel yetersiz çocukları yetiştirme ve koruma vakfı tarafından program düzenlendi.

Programa Vali Çetin Oktay Kaldırımın eşi Berihan Kaldırım, Kadem Başkanı Esra Soylu, ZİÇEV Kurum Müdürü Elif Oğuz ile davetliler katıldı.

“ENGELLİLİK DURUMUNU ORTADAN KALDIRMAKTAYIZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Kurum Müdürü Elif Oğuz, “Asıl engel, bir yerden bir yere giderken rampa olmadığı için tekerlekli sandalyenizle gidemiyorsanız, toplu taşıma araçlarından yararlanamıyorsanız ya da bir işe girmek istediğinizde bundan faydalanamıyorsanız asıl engel buralardadır. Hayatın her anlamında yapılacak düzenlemelerde toplumda yaşayan her bireyin eşit, özgür bir şekilde erişimini sağlamak amaıyla yapılmalı ve düzenlenmelidir. Bizler bu konuda kararlı bir şekilde durarak yapamazsın yargısına kulak asmadan bu engellilik durumunu ortadan kaldırmaktayız. 3 Aralık Dünya Engelliler günü gücümüzün arttığı, kendimizin farkında olduğumuz gün ilan ediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program yöresel oyunlarla devam etti.