TÜGVA İl Temsilciliği ve Yeniler Kulübü evsahipliğinde, Ankara’dan gelen Grup Külliyen Topluluğunun oynadığı ziyafet sofrası adlı tiyatro oyunu büyük alkış aldı.

Ziyafet Sofrası adlı tiyatro oyunu izleyenlerden tam not alırken, davetliler arasında Memur Tipobet Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, STK temsilcileri ve gençler yer aldı..

Gençliğin önemine vurgu yapan Türkiye Gençlik Vakfı Elazığ İl Temsilcisi Mustafa Şerifoğulları, “TÜGVA iyiye ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin yanında olan gençlik yetiştiren yeni nesil gençlik vakfıdır. Zamanın akışına göre ömrün her devresi bir değildir; bunun en bereketli dönemi, heyecanı, zindeliği, cesareti ve çalışkanlığın kaynadığı yıllar olan gençlik devresidir” dedi.

Gençlik yıllarında birçok şeyi başaracağımızın farkına varmamız gerektiğini belirten Şerifoğulları, yer işgal eden değil yer dolduran, harcadığını tekrardan üretebilen riyakatli, ahlaklı, vefalı ve zor zamanın adamı olmamız gerektiğini belirterek, sözüyle eylemi aynı olan, yiğit ve cesur adamlar olmamız gerektiğini söyledi.

Tiyatro, soğuk bir kış günü Üsküdar’da, yolu Hüdayi dergâhına düşen iki sarhoş olan Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal’in sadece karınlarını doyurmak için geldikleri dergâhta manevi bir ziyafetle karşılaşmalarıyla Kemaller’in, yeni bir hayatı tanımaya başlamasını konu almıştı.

Ne var ki dergâha olan ön yargılar ve çekinmeceler, yılların verdiği alışkanlıklar ve bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişim de komik olaylara ve çıkarılacak derslere sahne oluyor.

HABER: KEVSER ÖZ