Elazığ’ın kadim noktası Harput, yaz sezonuna hazırlanıyor.

Elazığlıların ve il dışından gelen vatandaşların vazgeçilmez yeri olan Harput; kalesi, hamamı, müzeleri ve piknik noktaları ile büyük beğeni topluyor.

Bu yıl da yaz ayında binlerce ziyaretçinin giriş yapması beklenilen Harput’ta piknik alanlarının temizliğine ve bakımına ağırlık verilmesi bekleniyor. 

“Tarih ve Turizmde Elazığ Vizyonu” başlığı altında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Elazığ’ın yıllardır hayalini kurduğu Yukarı Şehir Teleferik Projesi ile Harput’a daha çok ilginin artacağını belirten Harput Mahalle Muhtarı Mehmet Demir, proje ile trafik sorununun da çözüleceğini söyledi.

Bingöl’de Korkutan Deprem Bingöl’de Korkutan Deprem

Muhtar Demir, “Belediye Başkanımız güzel bir proje sundu. İnşallah hayata geçecek. Teleferik Projesi ile zamanla ilgi daha da çok artacak. Bunun dışında daha güzel projeler var. Harput gittikçe oturma alanları, park ve bahçeler arttırılacak ki arttırılması gerekiyor. Harput’a gelen vatandaş merkezde sıkışıp kalıyor. Cumartesi ve Pazar günleri özellikle burada trafik sorunları meydana geliyor ki gezme alanlarının biraz daha arttırılması gerekiyor. Onun için gelen vatandaş bu bölgede kalmaz alternatif yerlerde de piknik yapabilir, dinlenebilir. Piknik alanları ve park ve bahçelerin arttırılması durumunda bu sıkıntıda ortadan kalkar. Vatandaşta mutlu olur bizde mutlu oluruz. Gelen memnun gider” dedi.

Vlcsnap 2024 05 13 17H39M13S226

Editör: Yakup Uğur