Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısı ile Elâzığ halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Türk Müziği konseri ile başladı.

Yoğun katılımın olduğu konsere Vali Yardımcısı İsmail Alsancak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Kadın Kolları Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

TABAR: HAYAT BOYU ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMENİN AMAÇLANDIĞI ETKİNLİKLER YAPILIYOR

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Tüm Türkiye’de hayat boyu öğrebme haftası kutlanmakta. Hayat boyu öğrenme haftası boyunca; hayat boyu öğrenmenin önemi, meslek edinmenin önemli, okuma yazmanın önemi yine hayat boyu öğrenmeyi öğretmenin amaçlandığı etkinlikler yapılıyor. Bizlerde Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak hayat boyu öğrenme haftasını çeşitli etkinliklerle planladık. Yıl boyunca yaptığımız çalışmaların sergilendiği bir hafta olarak değerlendiriyoruz. Bugün Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki müzik kurslarında yapılan çalışmalardan oluşa Türk müziği konseri veriyoruz. Konserimizde yıl içinde yapılan çalışmaların sergilendiği, harmanlandığı güzel bir çalışmamız oldu. Bu da Türk Halk, Türk Sanat ve Harput Musikimizden esintiler sergilenecek” ifadelerini kullandı.

YİĞİT: BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ BİZ HALK EĞİTİM MERKEZLERİMİZE BEKLİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ise, “Birçok program düzenliyoruz. Halk Eğitim Merkezleri bizim Milli Eğitim’in dışa dönük bir penceresidir aslında. Her alanda, herkese her zaman eğitim düsturuyla yola çıkmıştır. Halk Eğitim Merkezlerimiz 3 bin 700 farklı alanda eğitim vermekte ve hizmet etmektedir. Burada sadece ilimizde bu yıl içerisinde 2 bin 600 farklı alanda il merkezinde 53 bini aşan, il genelinde de 70 bini aşan öğrencimize ve kursiyerimize biz hizmet ettik. İnşallah önümüzdeki yılda bunların sayısını arttırarak devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl içerisinde bizim özellikle söylemek istediğimiz Halk Eğitim Merkezlerimiz bütün halkımıza açık. Dil öğrenmek isteyen, bir meslek kazanmak isteyen, kendisini herhangi bir alanda geliştirmek isteyen, bir hobisini geliştirmek isteyen bütün hemşehrilerimizi biz Halk Eğitim Merkezlerimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığlı Esnaflar Yumurta Fiyatlarını Değerlendirdi Elazığlı Esnaflar Yumurta Fiyatlarını Değerlendirdi

Konser davetlilerden tam not aldı.

VİDEO