Elazığ Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı her geçen yıl artmaya devam ediyor.

Her yıl bir milyonun üzerinde yolcuyu ağırlayan Elazığ Havalimanı sadece Elazığ’a değil çevre şehirlere de hizmet ediyor.

Bölge havalimanı konumunda olan Elazığ Havalimanı’nda geçtiğimiz süreç içerisinde bazı havayolu şirketleri uçuş seferlerini azaltmış bazı havayolu şirketleri ise Elazığ’a olan uçuşlarını tamamen iptal etmişti.

 

ELAZIĞLI YOLCULAR BİLET BULAMIYOR

Başta; Elazığ – Ankara / Elazığ – İstanbul uçuşlarının sefer sayılarının azaltılması vatandaşı zor durumunda bırakmış ve acil işi olan vatandaşlar sefer bulamaz durumda kalmıştı. Cenazesi, hastası yada önemli bir toplantısı olan vatandaşlar Elazığ’dan Ankara yada İstanbul’a gitmek için çevre şehirlerin havalimanlarından yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bu da standartların oldukça yükseğinde yer alan Elazığ Havalimanı şehrimizdeyken havalimanından yeterince faydalanmamamıza neden oluyordu.

 

ETSO: BU TALİHSİZ SÜRECİN DEVAM ETMESİNİ HAYRETLE KARŞILIYORUZ

Konuyla ilgili geçtiğimiz gün Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’da bir açıklama yapmış yapılan açıklamada; “Son 3 yıllık veriler incelendiğinde; her yıl 1 milyon yolcuyu ağırlayan Elazığ Havalimanı’nın sefer sayılarının düşürülmesine anlam veremezken, bu talihsiz sürecin devam etmesini hayretle karşılıyoruz. Beklentimiz; en kısa sürede sefer sayılarının Elazığ’ın hak ettiği düzeye getirilmesidir” denilmişti.

 

PEGASUS ELAZIĞ’DAN; ANKARA VE ANTALYA UÇUŞLARINI TAMAMEN KALDIRDI

Elazığ’dan uçuşlarını iptal eden havayolu firmalarından birisi de Pegasus oldu. Pegasus Havayolu Şirketi; haftada 3 gün olan Elazığ – Antalya / Antalya – Elazığ uçuşlarını talep olmasına rağmen tamamen kaldırdı. Haftada 7 uçuşun olduğu Ankara- Elazığ / Elazığ – Ankara uçuşları da havayolu şirketi tarafından tamamen kaldırıldı.

PEGASUS ELAZIĞ’DAN; İSTANBUL VE İZMİR SEFERLERİNİ AZALTTI

Bu iki şehre olan uçuşlar tamamen kaldırılırken Pegasus İstanbul ve İzmir uçuşlarını da düşürdü. Haftada 6 uçuşun gerçekleştirildiği İzmir – Elazığ / Elazığ – İzmir uçuşları 4’e, Haftada yaklaşık 17 uçuşun gerçekleştirildiği Elazığ – İstanbul / İstanbul – Elazığ uçuşları 14’e düşürüldü.

PEGASUS ELAZIĞ’LA İLGİLİ PAYLAŞIM YAPTI

Pegasus Havayolu Şirketi resmi Twitter adresinden; “Elazığ’da bilimin tohumları filizlendi! Yarınlara Uçuyoruz projemiz kapsamında Elazığ’da yaptıklarımızı izlemelisin!” diye destek oldukları bir projenin paylaşımını yaptı.

HEP BİRLİKTE “#UçurElazığıPegasus” PAYLAŞIMI YAPALIM

Tüm Elazığlı hemşerilerimizden; Elazığ’ın hak ettiği uçuşlarının geri gelmesi için Pegasus Havayolu Şirketi’nin resmi Twitter hesabı olan “@ucurbenipegasus” hesabında yapılan Elazığ’la ilgili paylaşımın altına; “#UçurElazığıPegasus” etiketiyle hak ettiğimiz uçuşları geri istemek açısından kampanya başlatıyoruz. “#UçurElazığıPegasus” etiketiyle Pegasus Havayolu Şirketinden Elazığ uçuşlarını artırmasını talep ediyoruz…