Konu, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer tarafından 12 Aralık 2025’te Çatalçeşme Mahallesi’nde gerçekleştirilen saha çalışmasında gündeme getirildi. Suiçer, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyerek araç muayene istasyonu eksikliğini tespit etti ve kamuoyuyla paylaştı.

Suiçer, saha çalışmasının ardından yaptığı açıklamada, “Tespit ettiğimiz sorunlarla ilgili kurumlara iletilmek üzere kapsamlı bir dosya hazırlayacağız. Süreci de yakından takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmede, mevcut gezici hizmetin sürdürüldüğü, ancak araç ve nüfus artışı dikkate alınarak 2027 yılı sonrasındaki yeni ihale döneminde yeni bir araç muayene istasyonunun değerlendirilebileceği bildirildi.

Elazığ’ın doğu ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, araç muayene işlemleri için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalıyor. Bu durum vatandaşlar açısından zaman ve ekonomik kayba neden oluyor.

HAKSİAD Genel Başkanı Vedat Turgut Elazığ’da
HAKSİAD Genel Başkanı Vedat Turgut Elazığ’da
İçeriği Görüntüle

Bölge halkı, Kovancılar ve çevre ilçelere hizmet verecek kalıcı bir araç muayene istasyonunun hayata geçirilmesini bekliyor.

HÜDA PAR Elazığ teşkilatının ise süreci takip edeceği belirtildi.

Whatsapp Image 2026 08 27 At 11.02.23