GÜNDEM

İHH İnsani Yardım Vakfı Kermes Düzenledi.

3 gün boyunca sürecek kermesten elde edilecek gelir, 370 yetime ulaştırılacak.

ELSAD Başkanı Murat Erdoğan, herkesi kermese beklediklerini belirtti.

“Gelmeyenler de pişman olacak”

Elde edilen gelirlerin 370 yetim ve ailesine yardım olarak gideceğini belirten Erdoğan “Arkadaşlarımız dostlarımız akrabalarımız ve bütün tanıdıklarımızı davet ettik. Bugün bu açılışı burada yapacağız. Burada bu desteği vereceğiz. Küçüklerimiz şimdi bu kurdeleyi açacak ve bizler de bu şekilde bu faaliyeti yürütmüş olacağız. Cuma gününe kadar 3 gün sürecek. Bütün Elazığ halkını buraya davet ediyoruz. Gelenler çok memnun kalacak gelmeyenler de pişman olacak” ifadelerini kullandı.

İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, İHH’nın 100 bin yetime destek olduğunu belirterek, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

“YÜZLERCE YETİME SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi olarak yüzlerce yetime sahip çıkmaya çalışacaklarını kaydeden Kılıç “Bugün yetimlerimiz yararına düzenlemiş olduğumuz kermesi inşallah Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinin bitişiğinde icraa edeceğiz. Bu etkinlikten gelecek olan gelirle yaklaşık 100 bin yetime sponsor olan uluslararası bir kuruluşun Elazığ temsilciliği olarak bizler de yüzlerce yetime sahip çıkmaya çalışacağız. Bütün Elazığlı hemşerilerimizi, öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi, personellerimizi 3 günlük sürecek olan bu kermesimize yemeklerini yemelerini ihtiyaçlarını gidermelerini rica ediyoruz çünkü bir hayra vesile olacaklar. Bu anlamda destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“TEMELİMİZ YETİM GONCALARIN SOLMAMASI”

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu ise konuşmasında, “Temelimiz yetim goncaların solmaması. Derdimiz çocuklarımız, umudumuz geleceğimiz. Dünyanın en güzel işi çocuklar için yapılan iyiliktir. Bu bir iyilik hareketidir. İHH ekibini kutluyoruz. Anneler bu işe el atmış. Allah muvaffak etsin. Onların el atmadığı iş zaten başarılı olmaz. Gerçekten çok güzel projelere imza atıyorlar. Biz de karınca kararınca yanlarında olmaya çalıştık. Tüm halkımızı bu etkinliğe bu hayır işine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Allah hayırlı etsin” diye konuştu.

“BİZ ONLARA CENNETİN ÇOCUKLARI DİYORUZ”

İHH Elazığ Yetim birimi sorumlusu Tuba Erdoğan, yetimlere dünyanızda yer açın sloganıyla kermes düzenlediklerini söyledi.

“Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” sloganıyla güzel bir kermes düzenlediklerini söyleyen İHH Elazığ Yetim birimi sorumlusu Tuba Erdoğan, “Allah razı olsun destekçilerimize, bize destek vererek bu kermesi açmamıza vesile oldular. Buranın geliriyle Allah nasip ederse 370 tane yetim yavrumuza aslında Biz onlara yetim yavruları demiyoruz cennetin çocukları diyoruz. Cennetin çocukları yavrularımıza inşallah bayramda bayramlık alarak onların bir nebze de olsa tebessüm etmelerine vesile olacağız. Erzak ve başka ihtiyaçlarını karşılayacağız. Tekrar tekrar bizi burada yalnız bırakmayan STK başkanlarımıza, çok değerli rektörümüze, bize üniversitemizin kapılarının açtığı için ve burada gördüğünüz tüm ekip arkadaşlarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum ve hepinizi Allah rızası için bize destek verme umuduyla buraya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.