Sıfır araç değil ancak bütçeme uygun temiz ikinci el araç almak istiyorum diyorsanız şimdi tam zamanı.

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, ikinci el piyasasında fiyatların oturduğunu ve piyasada yüzde 20 düşüş yaşandığını kaydetti.

Başkan Yıldırım, “500.000 ila 3.000.000 TL arasında araç fiyatları değişiyor. Diyelim ki 3 ay önce alacağınız aracın fiyatı 600.000 TL iken şuan ki fiyatı 500.000 TL’ye kadar geriledi. Bunu değerlendirdiğimiz zaman yüzde 15 ila 20 arasında bir düşüş görülmektedir. Ticaretler Kredi’den durumundan dolayı biraz sıkıntılı fakat piyasa şuan oturmuş durumda ne düşüş sağlanıyor ne de artış. Çevresi olan aracını satabiliyor fakat çevresi olmayan için aracını satmak biraz sıkıntılı olabiliyor” dedi.

400 bin lira ile 800 bin lira arasında alıcısını bulan ikinci el araç piyasasında satışlar esnafında yüzünü güldürüyor.

Her sektörde olduğu gibi galericilik mesleğinde de korsan satıcılar var.

“İkinci el araç almanın tam zamanı” diyen Başkan Yıldırım, vatandaşların gönül rahatlığı ile Elazığ Galericiler Sitesi’nden araç alabileceğini söyledi.

Başkan Yıldırım, “Faizler düşerse fiyatlara da bir yansıma olur. Faizlerin yükselmediği durum da fiyatlar sabit ve biz yükseleceğini şuan için düşünmüyoruz. Araç almak isteyenler için tam zamanı diyebiliriz” dedi.

Toplantılar Devam Etti Toplantılar Devam Etti