Elazığ İl Özel İdaresi’nin Haziran ayı il genel meclisi toplantıları başladı.

ŞERBET: NİCE BAYRAMLAR GEÇİRMENİZİ TEMENNİ EDİYORUM

Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, meclis üyelerinin Ramazan Bayramlarını kutlayarak, “Allah bizlere yine birlik beraberlik içinde sağlıklı, sıhhatli ailemizle, çocuğumuzla, torunumuzla birlikte nice bayramlar geçirmenizi temenni ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyor hoş geldiniz diyorum” dedi.

Toplantıların ilk gününde Elazığ merkezde hayırsever Gönül- İhsan Tangülü tarafından 32 derslikli ortaokul yapımında kullanılmak üzere yapılan bağışın kabul edilmesi ile Çubukbey Anadolu Lisesi’nde çevre düzenlemesi ve bakım onarım yapılması ile ilgili hazırlanan komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı.

SUNGUROĞLU: VATANDAŞIN BEKLENTİLERİ ARTIYOR

MHP’li Meclis Üyesi Aytunç Sunguroğlu’da, “Biz bundan sonra yapacağımız yatırımların hepsini plan dahilinde yapmamız gerekiyor. Komisyon başkanımız onun açıklamasını yaptı. Bütçede bunların hepsini aldıktan sonra bizlerin nelerin gerçekten yapılıp yapılmayacağını söylememiz lazım. Çünkü şöyle bir sıkıntı var. Biz planı alıyoruz. Bundan önceki arkadaşlarda bir sürü şeyi plana almışlar. Biz geçen gün plan ve bütçede bakarken 300’e yakın dilekçe verilmiş ve bunların hepsi plana alınmış. Bunlardan sadece 15 tanesini yapabiliyoruz. Programa aldıklarımızdan hangilerinin yapılabileceğini takip edip bunu kamuoyu ile paylaşmamız lazım. Yoksa vatandaşın beklentileri artıyor. O bölgenin beklentileri artıyor. Milli eğitime devir ediyoruz ama yapılıp yapılmayacağını da bilirsek bizden soranlara cevap verme şansımız olur” diye konuştu.

DİLEK: ALKIŞLAMAK LAZIM

Gündem dışı söz alan MHP’li Meclis üyesi Osman Dilek, “Hizmet giderken giden yerlerde, örneğin Keban’a bir araç gidiyor. Keban’ın 2 il genel meclis üyesi var. Bir iki arkadaşımızın oturup hizmet eksikliği noktasında oturup konuşup anlaşıp bir noktaya varıp karınca kararınca, aciliyet hisseden hizmeti götürünce ortayda bir problem kalır mı? Hayır. Biz duyuyoruz. Eğer duyumlarımız doğruysa mesela bir ilçemize araç gidiyor. Orada su tesisatını çekmek için hatırlı birileri devreye giriyor. Gidip özel havuzların temizlendiğini duyuyoruz. Eğer Elazığ İl Özel İdaresi özel havuz temizleme noktasına gelmişse alkışlamak lazım. Demek ki bütün mesellerini çözmüş, bütün problemlerini çözmüş. Doğruysa. Diğer tarafta araçların gönderildiği yerlerde depremden dolayı vatandaşın evine su gelmiyor. Su hattı döşenirken siz orayı bitirin sonra yine gidin çalışın. Ben özel derken bunu kastettim. Bütün arkadaşlarımız burada. Eğer bizim söylediklerimizde fazlalık varsa bizi düzeltin. Bilgiler yanlışta gelmiş olabilir doğru da gelmiş olabilir” dedi.

DİLEK: ÇANTAMIZI KOYACAK YERİMİZ YOK

Dilek, MHP grubu olarak, grup odalarının olmadığını ifade ederek, “Biz 31 Mart’ta seçilip geldikten sonra MHP olarak bizim bir grup odamız yok. Bize yer vermiyor. Buradan sesleniyorum. Biz burası kimsenin tekelinde inisiyatifinde olan bir yer değil. MHP’nin burada bir grubu vardır. Nasıl AK Partili arkadaşlara yer tahsis edilmişse bizimde talebimiz bu. Ama böyle kişisel ben yapamam deyip bu işten sıyrılamazsın. Kapının önünde toplanırız. Çantamızı koyacak yerimiz yok. Ceketimizi asacak yerimiz yok. Biz buraya geliyoruz evraklar arabamızın arkasında. Biz çalışmaya geldik buraya. Eğer oda sıkıntısı varsa ki olabilir o zaman eyvallah. Bizde başımızın çaresine bakalım. Bize net ve açık olarak söylensin” ifadelerini kullandı.