Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’ı ziyaret etti.

Müftü Aydın, Prof. Dr. Açık’a şehre katkılarından dolayı teşekkür ederek Türk Bayraklı tablo hediye etti.

Aydın: YASEMİN HANIM HAYIR SAHİBİ. BUNU ALLAH’TA BİLİYOR. İNSANLAR DA BİLİYOR

Çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Açık’a teşekkür eden İl Müftüsü Selami Aydın, “Değerli Profesör Yasemin Hanımı teşekkür maksadıyla geldim. Kanalında dinimiz için güzel programlar yapılıyor. Ben Elazığ’a gelmeden evvelde televizyonda programları izliyordum. Elazığ İl Müftülüğümüz Personel Müdürü Ali beyin yapmış olduğu programları görüyordum. Buraya geldiğimde de buna şahit oldum. Yasemin hanım hayır sahibi. Bunu Allah’ta biliyor. İnsanlar da biliyor. Biz bu hayır sahiplerini teşvik etmek amacıyla teşekkür etmek için buraya kadar geldim” dedi.

Diyanetin Kurban bağışına da değinen İl Müftüsü Selami Aydın, Prof. Dr. Açık’tan diyanete bir kurban bağışında bulunmasını talep etti. Prof. Dr. Yasemin Açık da Müftü Aydın’ın bu isteğini kabul etti.

AYDIN: VATANDAŞLARIMIZIN ACISINI DİNDİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Müftü Selami Aydın, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı vekalet yolu ile kurban organizasyonu yapıyorlar. Yurt dışında yüzlerce ülkeye kurban bağışlarımız gidiyor. yurt içi ve yurt dışında. Gönül köprüsü kuruyoruz ve bunu zatı halleriniz biliyorlar. Mazlumlara, mağdurlara yardım eli uzatıyoruz. Ben buraya kadar ziyarete gelmişken sizde Türkiye Diyanet vakfına bir kurban bağışlar mısınız? Diye söyleyelim. Sizin inşallah kurbanınız yurt dışı ve yurt içinde nasıl arzu ederseniz bir kardeşimizin yüzünü güldürür ve sevindirir. Sizde Elazığ’ın bu vatanın evladısınız. Bizde bu vatana hizmet için geldik. Elazığ’ımız acı üzerine acı yaşadı. Depremde hayatını kaybedenler var Allah onlara rahmet eylesin. Birde camilerimiz, evlerimiz yıkıldı. Bu vatandaşlarımızın acısını dindirmek, camilerimizi inşa etmek için elimizden geleni yapacağız. Siz sahib-ül hayrat, iş dünyasında yer alan değerli hanımefendilerin, iş insanlarının da bu konuda desteklerini bekliyoruz” açıklamalarını kaydetti.

PROF. DR. AÇIK: ŞEHRİMİZE ÇOK ŞEY KATIYORSUNUZ

Ziyaretlerinden dolayı İl Müftüsü Aydın’a teşekkür eden Prof. Dr. Yasemin Açık, din insanlarının önemine değinerek, “Sayın Müftüm, nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şehre geldiğiniz günden beri birleştirici, bütünleştirici, yapıcı yaklaşımlarınız ile şehrimize çok şey katıyorsunuz. Bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Anlamlı ve önemli plaketiniz için de çok teşekkür ediyorum. Din insanları aslında toplumlarda yardımlaşmayı, kardeşlik duygusunun gelişmesini, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinde çok önemli katkılar sağlıyorlar. Ben bu anlamda şehrimize katkılarınızdan dolayı size ve şahsınızda tüm ekibinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.