GÜNDEM

İOS 11.3 İle Apple ID Kullanım Alanı Genişliyor

iOS 11.3’te Apple ID ile web sitelerine giriş yapılabilecek!

9to5Mac’ten geliştirici Guilherme Rambo, iOS 11.3’ün ilk betasını inceledikçe yeni özellikler keşfediyor. Rambo, geçtiğimiz hafta aile satın alımlarının Face IDile onaylanabileceğini ve Apple’ın iBooks’ta revizyona gideceğini keşfetmişti.

Son olarak Apple’ın web için yeni bir tek oturum açma hizmeti geliştirdiğini dair kanıtlar buldu. iOS 11.3 beta 1’de bulunan SecureChannel adlı yeni bir bileşen,  Apple’ın kullanıcıların Apple kimliğini kullanarak web sitelerine giriş yapmasına izin vermek için bir çözüm üzerinde çalıştığını gösteriyor.

SecureChannel’de bulunan dizeler kimlik doğrulama yöntemini kullanan bir web sitesinin kullanıcının kişisel iCloud verilerine erişebileceğini gösteriyor. Bu bilgiler muhtemelen kullanıcının gerçek adı ve e-posta adresi ile sınırlı olacak.

Bu işlevsellik, Apple TV’de ilk oturum açıldıktan sonra çeşitli TV uygulamalarına sorunsuz şekilde giriş yapmanızı sağlayan Tek Oturum Açma özelliğine benziyor. Ayrıca, kamera uygulamasını kullanarak tarandığında kullanıcıların Apple Kimlik doğrulamasını isteyen bir QR Kodu taramasına izin verecek bir bileşen var. Rambo, bu istemi özel hazırlanmış bir QR Kodu tarayarak etkinleştirebilmiş.

Bu sistemin kesin amacının ne olduğu açık değil. Ancak muhtemelen web sitelerine yeni bir kullanıcı ve şifre oluşturulmasına gerek olmadan Apple ID ile giriş imkanı sunacak.

iOS 11.3 ile yavaşlayan iPhone’lar için batarya sağlığı ve işlemci performansının düşmesini engellemek için ayarlarda yeni bölümler geliyor. Güncelleme, yeni animojiler, ARKit 1.5, iMessage için ticari sohbet özelliği ve sağlık uygulaması için önemli yenilikler ile geliyor.

(shiftdelete.net)