İsrail ordusu obüslerle, daha sonra da savaş uçaklarıyla Gazze'nin kuzeyine yoğun saldırılar başlattı. Bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Kanlı saldırılarını sürdüren İsrail bir yandan top yekûn bir kara harekâtı için hazırlıklarını da sürdürüyor, orduya ait tanklar Gazze sınırında bekliyor.

Saldırılara sessiz kalan dünyayı harekete geçirmeye çalışan Türkiye’de ise her noktada bir direniş vardı. Elazığ'da bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'in saldırısına tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bir araya gelen topluluk İsrail aleyhine slogan atan grup, sık sık tekbir getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Yemliha Akyıldız, İsrail’in dünyanın gözü önünde soykırım yaptığını ifade etti.

Elazığ İl Özel İdaresi, Vatandaşları Uyardı Elazığ İl Özel İdaresi, Vatandaşları Uyardı

ELHAK Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Yılmaz ve Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ise Gazze’de insanlık suçu işlendiğine dikkat çekti.