İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan, saha çalışmaları kapsamında Sivrice İlçesi’ni ziyaret etti.

Yüksel Ercan’a, İYİ Parti il ve ilçe teşkilat mensupları da eşlik etti.

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan Sivrice’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Esnafın ve vatandaşın sesine kulak veren Ercan, İYİ Parti’den beklentileri dinledi,  destek istedi.

ERCAN: TOKİ İLE ALAKALI BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan, “Bugün il yönetimi arkadaşlarımız ve ilçe yönetimi arkadaşlarımızla sayın ilçe başkanımızla beraber Sivrice’ye geldik. Sivrice’deki hemşehrilerimizle beraber olduk Hakikatten bizi sıcak karşıladılar. Sıkıntılar var tabi ki TOKİ’den dolayı çok sıkıntıları var vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin. Girdiğimiz kahvehanelerde, girdiğimiz, dokunduğumuz her insanda bu TOKİ ile alakalı hakikatten bir bilgi kirliliği var. Nereden ne yapacaklarını, ne bilgi alacaklarını ve kime başvuru yapacaklarından hakikatten bir haberler. Dolayısıyla bizler bu konuda kendilerine nasıl davranacaklarını ve hangi kurumlara gideceklerini söylemeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

ERCAN: İYİ PARTİ İKTİDARINDA İNŞALLAH SİVRİCE’Yİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİMİZİ BURADAN İLAN EDİYORUZ

İlçenin ekonomik boyutu ile de büyük sorunlar yaşadığına değinen Ercan, “Ekonomik olarak da Sivrice, kış mevsimi dolayısıyla harabe bir ilçe durumunda. Kahvehaneler tıklım tıklım dolu. İşler de sıkıntılı. Dokunduğumuz her esnaf kapısında işlerin olmadığını, ekonomik krizin etkilediğini, depremde Sivrice’nin göç aldığını, buna mukabil depremi söylediler bize. Bizler de kendilerine İYİ Parti’nin ekonomi politikalarını anlattık. Sivrice’nin turizm ilçesi olduğunu ve iktidara geldiğimizde eğer bize bir fırsat verilirse turizmle alakalı bazı plan ve projelerimizin olduğunu ve Sivrice’nin turizmde hak ettiği yere geleceğini kendilerine anlattık. İYİ Parti iktidarında inşallah Sivrice’yi hak ettiği yere getireceğimizi buradan ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

SUNKAR: ESKİ SİVRİCE İLE YENİ SİVRİCE’Yİ KIYASLAMAK ÇOK ZOR

İYİ Parti Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Hamit Sunkar, “Sivrice’nin görüntüsü içler acısı. Buradaki deprem değerlendirilemediği gibi halen daha 69 hak sahibinin nerede ne şekilde ev alacakları ile ilgili bir belirsizlik devam ediyor. Eski Sivrice ile yeni Sivrice’yi kıyaslamak çok zor. Keşke daha güzel olsaydı. Bunu beklerdik. Yetkililerin buraya el atmaları lazım” dedi.

TCDD Tren Yollarında İlaçlama Yapacak TCDD Tren Yollarında İlaçlama Yapacak

DOĞAN: SORUNLARI İNŞALLAH HÜKÜMETİMİZ GELDİĞİ ZAMAN ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Sivrice İYİ Parti İlçe Başkanı Fethi Ahmet Doğan, “Sivrice’nin çok sorunları var. Bu sorunları da inşallah hükümetimiz geldiği zaman çözmeye çalışacağız. Sivrice’de olan sorunlar şunlardır; Sivrice’de vatandaşlarımızın çoğu göç etti. Bunun sebebi de buradaki kendi evlerinin, binaların çıkmasının dolayısıyla vatandaşlar kendi yerlerinde ikametgah göstermediler, Elazığ merkezde ikametgahlarını gösterdiler. Vatandaşlarımız memleketini terk edip gittiler” diye konuştu.