Hükümetin, memur ve memur emeklisine sunduğu zam ve enflasyon farkı oranlarına Türkiye Kamu Sen’den tepki geldi.

ÇERKEZ: ZAM TEKLİFİNİ TÜRKİYE KAMU SEN OLARAK KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, “Zam teklifini Türkiye Kamu Sen olarak kabul etmemiz mümkün değil. Az önce de ben belirtmiştim. Sendikaların kamuoyuna yansıyan teklifleri vardı” dedi.

ÇERKEZ: MEMUR MAAŞLARINA YAPILACAK ORTALAMA 600 TL ZAM YAPILACAK

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, “Türkiye Kamu Sen olarak biz taban aylıklara tüm memurlar için 600 TL seyyanen zam istiyoruz. Peki bu niye 200 TL Değil? Niye bin TL değil? Çünkü bahsettiğim gibi son 10 yıl da memur kayıplarını biz bilimsel olarak hesapladığımız da memur maaşlarına yapılacak ortalama 600 TL zam yapılacak. Bu kayıpların ancak giderilebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

ÇERKEZ: MEMURUN MUTFAĞINDA ÇOK BÜYÜK BİR YANGIN VAR

“Memurun mutfağında çok büyük yangın var” diyen Başkan Çerkez, “Memurun mutfağında çok büyük bir yangın var. Bu yangının söndürülmesi gerekiyor. Maalesef bu yangına Elazığlı vatandaşların üç buçuklar değil. Ama burada işin doğrusunu söylemek gerekirse; üç buçuk Zama memurlar olarak alıştırıldık. Yetkili sendika 2017 yılının ikinci 6 ay için imza atmıştı. Memurların tarafı olarak. Dolayısıyla bu buçuk zamlar hafızamızda gerçekten çok kötü yer etmiştir. O yüzden de zamlar bizi korkutmuştur. Çünkü ilk alınan buçuk zamlarda hükümetin teklifinin %3 olduğunu hatırlıyoruz. Burada yetkili konfederasyonun sandalye altından dövizleri çıkararak kapalıyız. Kalemi çıkardınız mürekkebi göstermediniz gibi serzenişleriyle reddettiklerini 2018-2019 yılını kapsayan toplu sözleşme sürecinde kabul etmişlerdi. Şuan itibariyle hükümetin vermiş olduğu bu zam teklifini olumsuz karşıladıklarını olumlu bir gelişme olarak görülüyor” şeklinde konuştu.