Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Malatya'nın Pütürge ilçesinde, pazar günü oy verme işlemi sırasında kavgada ölen ve dün toprağa verilen SP üyesi İlyas Aktaş ve Hasan Aktaş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

KARAMOLLAOĞLU: BU ÇOK AÇIKÇA İŞLENEN BİR CİNAYET

Ziyaretin ardından Ankara’ya gitmek üzere Elazığ’a gelen Genel Başkan Karamollaoğlu, “Hakikatten üzüntü verici bir hadise. 2 genç kardeşimiz ki çocukları var 5-6 tane. Her birinin 4 çocuğu var. Hayatlarını kaybettiler. Babaları kolundan yaralandı kurşun yarası var. Bu çok açıkça işlenen bir cinayet. Ümit ederim ki bunun üstünü örtmek için bir çaba  harcanmaz, gerçekler ortaya çıkar. Çünkü şu anda belediye başkanlığını koltuğuna oturan şahıs bu işin azmettiricilerinin başında geliyor. Hiç bunun üstü örtülecek bir tarafı yok. Hadiseden hemen sonra muhtarlık kavgasıymış gibi bir saçma ortaya atıldı. Orada muhtar yok, bir tane muhtar adayı var. Kavga olması gibi bir şey zaten söz konusu değil. Ülkemiz tabi böyle bir gergin havaya sokulmamalıydı başta. Eğer liderler bir seçimi savaşa benzetirler, bu savaşta da vatanseverler ve vatan hainleri var gibi bir hava oluşturulursa bu hadiseler cereyan edebilir. Bunlardan da bu liderler mesul olurlar eğer tabi idrak ediyorlarsa. İdrak etmiyorlarsa bizim söyleyeceğimiz bir söz kalmaz” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: OYLARIMIZ EN AZINDAN %100’ÜN ÜZERİNDE ARTTI

Seçim sonuçları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Biz daha iyi neticeler bekliyorduk. Ama olağanüstü zor şartlarda seçime gittik. İktidar, Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığının bütün imkanlarını kullanarak bir günde yeri geldi 8 bölgede miting yaptı, 8’i de televizyonlardan canlı olarak yayınlandı. Tabi o televizyonlardan hiçbirisi, bir iki tanesi müstesna cesaret edipte biz ne düşünüyoruz diye bize soru soramadılar. Yani Türkiye’de de medyanın hali bu. Af edersiniz bir kısmı daha sert kelimeleri kullanmak aklıma geliyor ama kullanmayayım. Hiç basına yakışmayan, adaletsiz bir tarzda itam ediyor, bize sormuyor. Suçluyor, bize sormuyor ama iktidar partisinin yalakalığını, şakşakçılığını, yalanını doğru, doğrusunu yalan gibi de göstermeyi de beceriyor. Bizim de imkanlarımız zaten belli. Biz zaten çok kıt imkanlarla bir seçim kampanyası yaptık. Buna rağmen teşkilatlarımıza ben hep teşekkür ediyorum. Çok güzel bir performans sergilerdiler. Evet biz istediğimizi alamadık ama oylarımız en azından %100’ün üzerinde arttı” şeklinde konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: İNŞALLAH BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLERDE DAHA GÜZEL NETİCELER ALIRIZ

Partisinin Elazığ’dan aldığı sonuçlarla ilgili “daha iyi bir netice bekliyorduk” diyen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, “Şunu hemen ifade edeyim; Elazığ Türkiye genelinde aldığımız neticenin iki misline yakın bir performans ortaya koydu. Bu da bizi memnun ediyor. Demek ki buradaki çalışmalar biraz daha canlı olmuş, biraz daha insanların yüreğine, aklına hitap edilmiş, dokunulmuş. Bundan dolayı da ben arkadaşlarımızı, hem Belediye Başkan Adayımızı hem İl Başkanımızı tebrik ediyorum candan. Biz bundan sonraki seçimlerde Elazığ bizim her zaman milli görüş tarihinde önemli bir yer işgal etmiştir. Erbakan Hocamızın da çok önem verdiği illerden birisiydi. 1994 yılında milli görüş belediyeciliğinin Türkiye sathına yayılmasında önemli bir görev üstlendi, çok güzel hizmetler yapıldı o dönemde. Ama arkasından biraz milli görüş belediyeciliği sulandırıldı gibi geliyor. Bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir takım konulara gereken önem erilmedi herhalde. Biz hep adaletten bahsediyoruz, liyakatten bahsediyoruz, belediye başkanlarımıza emanet edilen belediye mülkü, malı, nakit imkanlarına yetim malına sahip çıkılması gibi gerektiğinden bahsediyoruz. İstişareden, öyle biz iş olsun diye kimseye bu gönül işi diyerek gitmiyortuz. Biz hakikatten gönlümüzü bu işe vermişiz. Gönül işinin arkasından kan akarsa orada bir şey yanlış gidiyor demektir. Ümit ediyorum i bunlar ve arkadaşlarımız düşünürler, ders alırlar. Ama ben şu anda Türkiye geneline baktığımız zaman Elazığ’daki kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İyi bir çalışma sergilediler. İnşallah bundan sonraki seçimlerde daha güzel neticeler alırız” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL