Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin medya grubumuzu ziyaret etti.

Genel yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyıkla bir araya gelen Kaymakam Şahin İlçedeki çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

24 Ocak Elazığ Depreminin ardından konutların bazı köylerde teslim edildiğini söyleyen Kaymakam Şahin kentsel dönüşüm projesi kapsamında tamamlanan ve devam eden çalışmalara değindi.

6 Şubat 2023’te meydana gelen asrın felaketinin ardından ilçede 331 yapının ağır hasar aldığını belirten Şahin “Önceliklerinin deprem ve depremin getirdiği hasarlar olduğunu söyledi.

Kaymakam Şahin “Önceliğimiz Sivrice’deki depremin yarattığı etkileri en aza indirmek. Yaz ve kış turizmi ile ilgili de Sivrice’de başta valimizin koordinasyonunda çalışmalarımız var ancak öncelikle depremle ilgili sorunları çözmek istiyoruz. Turizmle ilgili Sivrice’nin kışın büyük bir potansiyeli var. Kayak merkezini tekrardan aktif hale getireceğiz. Yaz turizmi açısından da bölge çok aktif. Çevre illerden gelen misafirlerimiz oluyor burayı bir tatil beldesi olarak görüyorlar” ifadelerini kullandı. 

İlçenin turizmine de değinen Kaymakam Şahin, bölgede turizmi geliştirmek için bazı çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Elazığ’daki Cinayet Şüphelisi Tutuklandı Elazığ’daki Cinayet Şüphelisi Tutuklandı

Editör: Haber Merkezi