Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi tarafından başlatılan Covit-19 ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla gönüllülük çalışması Elazığ’da başlatıldı.

Elazığ’da proje koordinatörlüğünü İbrahim Kayaoğlu’nun yaptığı, Elazığ Belediyesi, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi’nin de proje paydaşı olduğu çalışmada Bahçekapı ve Kazım Karabekir İlkokulları’nda öğrencilerle bir araya gelindi.

KOCAGÜL: SİZLERİ BİLGİLENDİRECEKLER

Bahçekapı İlkokulu Müdürü Zafer Kocagül, proje gönüllülerinin öğrencilere hijyen ve tedbirler konusunda bilgilendirme yapmasının önemli olduğunu söyleyerek, “Temizlik ve hijyen konusunda gerekli açıklamalar ve broşürler vererek sizleri bilgilendirecekler. Öncelikle sizlere öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına hoş geldiniz diyoruz” dedi.

KAYAOĞLU: SEMBOLİKTE OLSA OKULLARIMIZDA TEMİZLİK VE HİJYEN ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

Proje Koordinatörü İbrahim Kayaoğlu, Milli eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği okullarda projenin uygulanacağını belirterek, “Gönüllük çalışması adı altında Elazığ’ımızda sembolikte olsa okullarımızda temizlik ve hijyen çalışması yapacağız. Bu proje kapsamında öncelikle bu projeyi paylaştığım kıymetli hocam Serkan Akıllı’ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programa Elazığ’ımızda destek veren ve paydaşlarımız olan Elâzığ Belediyesi, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Merkezimizin gönüllüleri ile birlikte yapıyoruz. Öncelikle okullarda hijyen çalışmaları, bahçe temizliğinden tutun okul içindeki çalışmalara kadar ciddi temizlik olayı gerçekleştiriyoruz. Daha sonra dezenfektasyon olayını gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza Sağlık İl Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından eğitim veriliyor. Bizde koordinatör olarak bu olayın gerçeklemesi için sunum yapıyoruz. Gençlik Merkezimizde okulumuzda bir oyun eşliğinde sunum yapıyorlar. Dolayısıyla projemiz gerçekleşmiş oluyor” diye kaydetti.

ÖTÜGEN: OKULDAN EVE GİDİNCE MUTLAKA YIKAMALIYIZ

Toplum Sağlığı Merkezi Doktorlarından Elif Hilal Ötügen, koronavirüsle toplum olarak mücadele edildiğini belirterek, “Buraya geldiğinizde arkadaşlarınızla olan yiyecek alışverişi olsun her hangi bir şeyde çok fazla birbirinizde alışveriş yapmanızı istemiyoruz. Normalde alışveriş yapmak güzeldir, ama bunu kısıtlayacağız bu dönemde. Bunun dışında hepiniz biliyorsunuz; ellerimizi yıkmaya çok özen göstermeliyiz. Özellikle okuldan eve gidince mutlaka yıkamalıyız. Maskelerinizi hepiniz takmışsınız, bu çok güzel. İstediğimiz maskelerinize temas etmemeniz lazım. Ön kısım bizi virüsten koruduğu için çok dokunmamanız lazım açıldıysa eğer açılınca yanlarından tutarak yukarı çekmeniz yeterli” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK: HEP BERABER BU KÖTÜ GÜNLERDEN GEÇMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Gençlik Merkezi Lideri Ferhat Kerem Çiçek, fiziksel mesafeye ve tedbirlere dikkat edilmesi konusunda öğrencileri uyararak, “Bize düşen tabii kî sizleri eğlendirmek ama tabii ki toplumsal kurallara uyuyoruz. Fiziksel mesafeye dikkat ediyoruz. Gönülden gönüle olan muhabbetimizi arttırmak için sizlerle güzel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Tedbirleri unutmuyoruz, mesafeleri unutmuyoruz. Daha güzel geleceğe hep beraber bu kötü günlerden geçmeye çalışacağız” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilerle sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde etkinlik yapıldı.

Proje kapsamında Bahçekapı İlkokulu’nda ekipleri temizlik ve dezenfekte çalışması yaparken; öğrencilere maske ve bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Kazım Karabekir İlkokulu öğrencileri ile de bir araya gelen proje gönüllüleri, sosyal mesafe, temizlik ve maske konularında öğrencileri hem bilgilendirdi hem eğlendirdi.

EFEOĞLU: PANDEMİ SÜRECİNDE BU ETKİNLİĞİN HEPİMİZE FAYDASI OLUR

Kazım Karabekir İlkokulu Müdürü Remzi Efeoğlu’da, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Pandemi sürecinde bu etkinliğin hepimize faydası olur. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza okulumuz ve sizler adına çok teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diliyorum” dedi.