GÜNDEM

Kent Konseyi’nden Medya Grubumuza Ziyaret

Geçtiğimiz haftalarda olağan genel kurulunu gerçekleştiren ve başkanlığa yeniden seçilen Murat Ergen ve yönetim kurulu üyeleri, medya grubumuzu ziyaret etti.

Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, yönetim kurulu üyeleri Araştırmacı Yazar Süleyman Yapıcı, Sivil Toplum Aktivisti Ercan Sözüer, Böbrek Hastaları Derneği Başkanı Filiz Özel, Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu İl Temsilcisi Enes Çiçek Kanal Fırat Genele yayın yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından karşılandı.

Kent konseyi olarak önemli sorumlulukları olduğunu anımsatan başkan Murat Ergen, sorunların çözümü ile  ilgili  projelerin üretilmesinin en öncelikli görevleri olduğunu söyledi.

ERGEN:  HEDEFİMİZ DAHA YAŞANABİLİR, MÜREFFEH BİR ELAZIĞ

Ergen, “Biz 26 Temmuz tarihin de yapılan kent konseyi genel kurulunda, yürütme konseyimizle birlikte göreve seçildik. Yaklaşık 200’ yalın kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü muhtarımızın bir araya gelerek davet edildiği. Yapılan genel kurum içerisinde kent konseyi yürütme kuruluna, burada ki arkadaşlarımızla birlikte seçildik. Tabi ortak hedefimiz Elazığ. Elazığ’ın daha yaşanılabilinir bir kent olması, sorunlarının, sıkıntılarının belirlenmesi, projelerinin üretilmesi açısından üretilen projelerin makamlara sunulması bizim en öncelikli görevlerimiz arasında. Biz gerek siyasi iradeye gerek mülki iradeye gerekse kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerine, kendi alanları ile ilgili problemleri belirleyip, çözüm önerilerini sunmakla mükellefiz. Bir anlamda icradan onlar sorumlular. Bizlerinde önemli bir sorumluluğu, bu kentin sorumluluğunu, sıkıntıları tespit edebilmek, bunlarla ilgili önemli projeler üretebilmek. Daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek. Bu maksatla gerçekten yürütme kuruluna seçilen birbirinden kıymetli arkadaşlarımızla birlikte artık startımızı verdik. Geçen gün yaptığımız toplantıda görev dağılımımızı yaptık. Bugünde basına açıklamalarda bulunduk. Bundan öncede Kanal Fırat’ın desteğini hep aldık. Bugünde alıyoruz. Hedefimiz daha yaşanabilir, daha müreffeh, kaliteli bir Elazığ, bunu oluşturabilmek için bir sinerji oluşturmaktayız. Bu konuda arkadaşlarımızın bilgi, birikim ve tecrübeleri var. bunlardan faydalanarak bu şehre faydalı olmak istiyoruz” dedi.