İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kuruçeşme Yaşam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açılacak.

İzmit Belediyesi, çalışmaların tamamlandığı Kuruçeşme Yaşam Merkezi açılışı için gün sayıyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için birçok fonksiyona sahip olan Kuruçeşme Yaşam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açılacak. Açılış programının ardından Kuruçeşme’de halk iftarı gerçekleşecek.

Kuruçeşme bölgesinde yaşayan vatandaşların sosyal imkanlarını artıracak, kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet verecek olan Kuruçeşme Yaşam Merkezi tam kapsamlı olarak planlandı. Merkezde psikolog hizmeti ve diyetisyen hizmetinin yanı sıra çocuklar için çocuk oyun alanı, gençler için etüt odası ve eğitim salonu yer alacak. Merkezde özellikle ev kadınlarının sosyal olarak daha aktif olabilmeleri amacıyla atölyeler ve spor salonu yer alacak. Ayrıca merkezde bulunan dans salonlarında halk oyunları ve bale dersleri verilecek.

Çocuklar geleneksel Ramazan şenliğinde eğlendi Çocuklar geleneksel Ramazan şenliğinde eğlendi

Yaşlı vatandaşların sosyal hayatta aktif rol almasını destekleyen, akranları ile iletişim kurma fırsatı sağlayan Asırlık Çınar Evi de Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde yerini alacak. Gündoğdu ve Yuvam Akarca’da 50 yaş üstü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Asırlık Çınar Evi ile Kuruçeşme’de ikamet eden vatandaşlar için psiko-motor faaliyetler, bahçe uğraşları, fiziksel egzersizler, kültür-sanat gezileri ve mutfak atölyeleri gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Merkezde yer alan Kısa Mola Merkezi de, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin hayatla kurduğu ilişkinin güçlenmesi, yaşam kalitesinin artması, sosyalleşmesi, psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek, özel bireylerin yakınlarını destelemek, günlük yaşamlarındaki işlerini rahatça gerçekleştirebilmesi ve kendilerine vakit ayırmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.