Yazar – Okur buluşmaları kapsamında Yazar Okay Tiryakioğlu öğrenciler ile bir araya geldi.

Marmara Eğitim Kurumları’nın katkıları ile Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programında yazar Okay Tiryakioğlu hayat tecrübelerini paylaştı.

Marmara Eğitim Kurumları Okul Müdürü Abdullah Gündüz, yazar Okay Tiryakioğlu’nun kitaplarının öğrencilere tarihi aşıladığını ifade etti.

Gündüz, “Biz okul içerisinde bir eğitim sürecinin içerisinden geçiyoruz. Ama önemli olan sadece okuyup geçmek değil. Ne okuduğunu bilmek. Hocamın kitaplarını incelediğim vakit hocam eserlerinde tarihi hikayelere tarihi öykülere tarihten gerçek olan menkıbelere bir kısmını kurgulayarak yazmış olduğu eserler var. öğrencilerimize çok ciddi bir tarih bilinci ile eserlerini sunuyor” dedi.

Tarihi romanları yazma sürecini anlatan Yazar Okay Tiryakioğlu, tarihe ışık tutan ve meslek hayatına yön veren kitapları paylaştı.

Tiryakioğlu, “Yıllar evvel çocuklar Beyazıt kütüphanesi İstanbul’da, o zaman Türkiye’nin en büyük kütüphanesi. Plevne harbi ve Gazi Osman Paşa ile ilgili elle tutulur birkaç ciddi kitaba ulaşmak istedim. Burada kütüphaneciler ile beraber yaptığım çalışmalar sırasında onları da hayrete düşürecek şekilde 7-8 tane kitap bulduk” dedi.