Dünya kadınları nasıl giyiniyor

Hepimizin başka kültürlerle, başka dünyalarla ilgili ön yargılarımız bulunuyor. Ortadoğu'daki kadınların sürekli siyah giydiğini, Fransızların her zaman şapka taktığını veya İtalyanların günlerini sadece moda ve alışverişle geçirdiğini zannediyoruz. Oysa gerçek böyle değil. Farklı ülkelerdeki kadınların moda tercihlerini görmek için bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

İran

İran'da yasalar gereği, kamuya açık yerlerde başörtüsü takma zorunluluğu olsa da görüntü zannettiğiniz gibi değil. Modern modacıların önemli bir pazarı İran. Kadınlar da ne giyeceklerini seçme konusunda fazlasıyla özgür. İran kadınlarının genelde oryantal bir stilleri bulunuyor.

Japonya

Japon kızlarının anime karakterler gibi giyindiğiniz zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Mini etek ve platform ayakkabıları sevenler de var ama Japonya'daki kadınların çoğu, şık giysiler ve güzel aksesuarlar seçerek, düz bir siluet oluşturuyor.

Fransa

Modanın kalbinin attığı yer olarak bilinen Paris'te modern ve şık tasarımlar söz konusu. Dönem filmlerinden bildiğimiz karmaşık renkler, iddialı ve gösterişli kıyafetler yok. Parisli kadınlar, kadınsı ve basit kıyafetler tercih ediyor.

İtalya

Popüler inancın aksine, tüm İtalyan kadınları tasarım elbiseleri giymiyor ve büyük aksesuarlar sevmiyor. Aslında, bu kıyafetler gerçek hayattan çok podyumlarda görülüyor. Genç kadınlar, rahat giysileri tercih ediyorlar. İtalyan kadınlar kendilerine bakıyor ve düzenli olarak gardıroplarını değiştiriyorlar.

Rusya

Rus kızları dünyada güzellikleriyle biliniyorlar. Bunun ilk nedeni, ülkenin etnik çeşitliliğidir. İkincisi, Rus kadınları çekici görünmeyi seviyor ve kendilerine özen gösteriyorlar. Sıcaklıklar eksilerde de olsa sokakta topuklu ayakkabılarla yürüyen bir kadına rastlayabilirsiniz. Bununla birlikte, son zamanlarda, kadınlar daha rahat kıyafetler tercih ediyor.

İngiltere

İngilizlerin klasik kumaşları tercih ettikleri yönünde genel bir kanaat olsa da durum öyle değil. İngiliz kadınlar, bir arada giyilmesi zor parçaları kombinlemeyi iyi biliyorlar. Farklılıkları denemeyi ve parlak renkler kullanmayı seviyorlar. İngiliz kadınlar modayı çok yakından takip etmiyorlar çünkü Londra trendlerin doğduğu bir yer.

Çin

Bu ülkedeki moda çok hızlı değişiyor. Günümüzde Çinli kadınlar kendi tarzlarını geliştiriyorlar. Çinliler, desenleri, parlak kumaşları ve güzel mücevherleri seviyor. Ve farklı tarzları denemekten korkmuyorlar.