Elazığ’ın yeni haber sitesi “elazığsonhaber.com” ekibi olarak Kanal Fırat televizyonunda yayınlanan ve Özlem İspir Annak’ın hazırlayıp sunduğu “Merhaba Cumartesi” programının konuğu olduk.

Yaptığımız çalışmaları ve tasarımları en ince ayrıntısına kadar izleyicilerle paylaşarak Elazığ’ın en yeni, en farklı, en iddialı, en hızlı, en doğru haber sitesi olduğumuzu anlattık.

 

DİLAVER: MOBİL UYGULAMAMIZDA ÇOK HIZLIYIZ

Elazığ’ın yeni haber sitesi elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver site hakkında bilgiler vererek, “Artık haberleri gelişen çağ ile birlikte vatandaşlara aktarmamız gerekiyordu. Bunun için de medya grup bünyemizde yeni bir internet sitesi kurduk. Elazığsonhaber.com diye medya grup bünyemiz de internet sitesinde ihtiyaç vardı. Elâzığ’ın özlem duyduğu internet haberciliğini değerli yöneticilerimizin de almış olduğu karar ile Elazığ’a kazandırdık. İnşallah Elazığ’a ve ülkemize hayırlı olur. İnternet haber sitemizi Mobil uygulama olarak vatandaşlarımız telefonlarına indirebilir ve haberlerden en hızlı şekilde haberdar olabilirler. Mobil uygulamamız vasıtasıyla Elazığ’la ilgili son dakika gelişmelerini okuyucularımıza anında bildirim olarak göndere biliyoruz. Böylelikle Elazığ’ın merakla beklediği bir hasreti de noktalamış oluyoruz. Geçtiğimiz günden bir örnek vereceğim. YSK halk oylamasının kesin resmi sonuçlarını açıkladı. Biz bildirim noktasında Elazığ’da bir ilkiz ve ulusal düzeyde bir numara olan haber siteleri ile yarışır hale geldik. YSK’nın açıklamasını biz telefonlara saat 20.53’de bildirim olarak gönderdik. Bizden 2 dakika sonra yani saat 20.55’de haberler.com; bizden tam 7 dakika sonra da yani saat 21.00’da da Anadolu Ajansı telefonlara bildirim gönderdi. Yani mobil uygulamasını çok hızlı bir şekilde kullana biliyoruz” dedi.

  

ABA: ELAZIĞ İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ

ElazığSonHaber.Com Editörü Elif Tuğçe Aba, “2013 yılı Marmara Üniversitesi mezunuyum. 2 yıl medya sektöründe çalıştım. Burada olmaktan çok mutluyum. Güzel bir ekip ile çalışıyorum. Burada çalışan herkes işini severek yapıyor. Kaliteli iş yapıyoruz. Bir eksiklik göremedim. Elazığsonhaber.com da haber merkeziyle bağlantılı çalışıyoruz. Gerçekten Elazığ için büyük bir avantaj. Bizim sitemiz hiçbir haberi atlamadan eksik bir şekilde diğer sitelerden önce giriyor. Haberleri atlamadan ayrıntılı bir şekilde dikkat çekici hale getirerek photoshop tekniğiyle atıyoruz. İnsanalar yoğun ilgi gösteriyor. Sosyal medya da beğeni sayımız çok fazla tıklanmalarımız gayet iyi. Desteklerinden dolayı tüm vatandaşlara teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

DURSUN: DAHA DETAYLI BİLGİ SUNUYORUZ

ElazığSonHaber.Com Gece Editörü Ömer Fatih Dursun ise “Yıllardır sektörün içerisindeydim. Aile mesleği olarak geliyor. Kendimi geliştirmek için geliyorum. Kanal Fırat gibi köklü bir kuruluşta daha önce çalışmamıştım. Diğer haber sitelerin de ajans üzerinden gidiliyor haricinde başka bir şey yok. Kanal Fırat gündem haberlerine kendisi gittiği için insanlara daha detaylı bilgiler sunuyor. Bu nedenle bizde sitemizde daha detaylı bilgi sunuyoruz. Sitenin görsel tasarımı diğer sitelerden çok daha iyi. İnsan ne kadar çok iyi bir yerde çalışıyorsa o kadar iyi verim veriyor’’ dedi.

 

ElazığSonHaber.Com Haber Muhabiri Kevser ÖZ, “Yıllardır aklım da bu sektör vardı. Burada her yeni bir günde yeni bilgiler öğreniyoruz. Şuan yeniyiz yeni yeni öğreniyoruz. İnsanlar ile iç içe olmak toplantılara katılmak onların haberlerini yazmak tasarlamak güzel. Haberlere başlık bulup dikkat çekmeye çalışıyoruz. Tasarımlarımızı en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda Elazığ’ın bir ihtiyacını gidermiş oluyoruz” dedi.  

 

ElazığSonHaber.Com Haber Muhabiri Sedanur İlhan “Medya sektöründen bağımsızdım. Her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Siteyi daha iyi noktalara çalışmaya çalışıyoruz. Haberleri en ayrıntılı şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Vatandaşların dikkatini çekmeye çalışıyoruz yaptığımız haberlerde. Tasarımlarımızı yapıp en hızlı şekilde aktarmaya çalışıyoruz ‘’dedi.