Popüler yayın platformu Netflix, Bandersnatch’ten sonra yeni bir interaktif hikayeyi yayınlamaya daha hazırlanıyor. Maceranı kendin seç tarzındaki programın adı You vs. Wild olacak ve programın yıldızı Discovery Channel’ın Man vs. Wild belgesel serisinden de bilinen Bear Grylls olacak.

Sekiz bölümlük program, Netflix’in Los Angeles’taki basın etkinliğinde tanıtıldı. İzleyiciler Grylls’in kararlarında belirleyici olacak ve kendi maceralarını kendileri yazacaklar. Bear Grylls’in öldürülüp öldürülemeyeceği sorusunu cevaplayan Netflix Orijinal Diziler Başkan Yardımcısı Cindy Holland, bu programın Black Mirror: Bandersnatch kadar karanlık olmasını beklemediğini söyledi.

You vs. Wild, Netflix’in geçtiğimiz kış yayınlanan Black Mirror: Bandersnatch’ten sonra ikinci interaktif projesi olacak. Platform daha önceleri interaktif projeler için Puss in Book: Trapped in an Epic Tale ve Minecraft gibi projeleri düşünmüş ancak bunların “live-action” sunumlarının şirket için çok büyük ve pahalı olacağına karar vermişti.

Geçtiğimiz hafta Netflix Ürün Başkan Yardımcısı Todd Yellin, yaptığı açıklamada şirketin interaktif hikaye sunumlarını artıracağını söyledi. Görünüşe göre You vs. Wild, şirketin interaktif hikayeler konusunda atacağı büyük adımlardan bir tanesi olacak.